10 stylingtips voor een ontspannen loveshoot

1. Comfortabele kleding.

Voor deze ontspannen loveshoot gids heb ik een paar richtlijnen samengebracht zodat we er voor kunnen zorgen dat we de focus zullen leggen op jullie liefde voor elkaar, en niet op wat jullie dragen. Uiteindelijk wil ik dat jullie er uit zien als jullie zelf. Veel mensen gaan op voorhand shoppen voor nieuwe kleding voor de shoot maar ik raad dit eigenlijk niet aan. Breng spullen mee die jullie normaal dragen, kleding die jullie reeds in je kleerkast hebben hangen. Kleding waar jullie van houden en waar je u goed in voelt. Een T-shirt van een oude muziek band en afgescheurde jeans? Perfect!

9 tips voor een ontspannen loveshoot

2. Breng verschillende opties.

Ik raad altijd aan om verschillende opties mee te brengen. Op deze manier kan ik er zeker van zijn dat de kleren passen bij de omgeving zodat de focus op jullie twee zal liggen, en niet op een of ander storend element, dat uw outfit kan zijn. Breng stukken mee die jullie zelf mooi vinden en waar we stukken kunnen uitpikken. De meeste mensen brengen van elk 3 tot 4 paar onderstukken en 4 tot 5 paar bovenstukken mee. Als jullie zich niet goed voelen bij het omkleden onderweg kunnen jullie eventueel maar één outfit meebrengen. 

Spontane loveshoot in Genk met windhonden

3. Aangepaste kledij.

Denk aan de condities en locaties waarin we gaan fotograferen. Als we gaan rondtrekken in de bossen of in de natuur, breng dan schoenen met een goede grip waar je uw enkels niet in kan omslaan. Als we gaan fotograferen op een zanderig strand, zal het raar lijken als jullie schoenen dragen. Als het buiten winters koud, breng dan voldoende lagen van warme kleding met wollen sokken en botten. Als het heet gaat zijn, breng dat kleding waar je voldoende in kan ademen zodat jullie er op de foto opstaan zonder zweet druppels. Probeer zo comfortabel mogelijk te zijn.

Koppel fotoreportage op het strand

4. In beweging blijven voor een ontspannen loveshoot.

Zorg er voor dat de materialen die je zal dragen je comfortabel zullen houden gedurende de shoot. Niet alleen voor je warmte maar ook zodat jullie vrij zijn om te bewegen. Een strakke stijve nieuwe jeans draagt die nogal spant, zou je kunnen beperken in je bewegingen gedurende de shoot. Ik raad aan om kleren mee te brengen die al voorgevormd zijn aan jullie lichaam, voor een zo groot mogelijk comfort. Je kan ook kleding en accessoires meebrengen die de beweging van de wind zichtbaar kunnen maken, omdat het energie toevoegt aan de foto en het freaking mooi is. Beweging is dan ook een belangrijk onderdeel in deze 9 tips voor een ontspannen loveshoot. 

Ontspannen loveshoot met beweging op het strand

5. Kleuren.

Probeer het bij neutrale en aardetinten kleuren te houden. Neutraal wil niet zeggen grijs of bruin, er zijn neutrale kleuren in elke kleur (mosterd, geel, woudgroen, navy blauw, gebrand oranje, enz.) Blijf weg van heldere fluoriserende kleuren. De enige kleuren dit ik specifiek vermijd zijn roze, helder oranje en rood. Het resultaat is dat mensen er vreemd en roze gekleurd uit zien op foto’s. Als jullie u nog altijd verloren voelen, bekijk dan wat foto gallerijen op junebugweddings.com of Junebugwedding voor wat inspirerende kleur schema’s.

Pre-wedding-shoot-meerdaalbos

6. Patronen of prints.

Probeer drukke, luide, schreeuwerige, gekke patronen te vermijden. Hoe kleine en subtieler, hoe beter! Als het patroon te druk is zal het de aandacht van jullie gezicht afleiden. Flannel is altijd een ja. Probeer het combineren van drukke patronen te vermijden omdat ze de foto’s een beetje te druk maken en de aandacht afleiden van jullie gezichten en de locatie. Hoeden, zonnebrillen, sjalen en juwelen, enz. kunnen mooi gecombineerd worden met verschillende kleding opties. Je smartphone laat je voor één keer beter uit je broekzak.

7. Contrast

Vermijd tijdens een koppelshoot dat je teveel dezelfde kleding hebt. Indien jullie beiden volledig beige gekleed zijn is ook niet ideaal. Ga daarom voor wat contrast. Als jij een wat lichtere outfit hebt kan je partner misschien voor een donkerdere jas kiezen. Maar zorg er wel voor dat de kleuren die jullie dragen op elkaar afgestemd zijn zodat alles mooi  bij elkaar past

Koppel met zonnebrillen fotoshoot

8. Attributen.

Wanneer ik denk aan rekwisieten voor een ontspannen fotoshoot, is het soms moeilijk om niet te denken aan alle teen krullende zogenaamde Pinterest foto’s met flauwe krijtbordjes, hobby doe-het-zelf gemaakte rekwisieten zoals letters, slingers en hartjes die naar fotoshoots worden gebracht en die me eigenlijk alleen maar misselijk maken. Rekwisieten hoeven niet flauw te zijn. Het kan een domino pizza picnic zijn, een motorfiets of jeep. Jullie speciale naaktkat of hond. Een kampvuur, caravan, gitaar, enz. Laat mij iets weten als jullie rekwisieten willen gebruiken tijdens de reportage. Zo kunnen we er zeker van zijn dat we ze niet op een flauwe manier gaan gebruiken.

Verlovingsshoot-kampvuur-meerdaalwoud

9. In huis sessies.

Al het voorgaande voor de ontspannen loveshoot geldt ook voor in huis sessies met een bijkomende aanvulling? Hoe meer huid je laat zien, hoe beter. Waarmee ik niet wil zeggen dat jullie “grensgeval naakt” hoeven te zijn. De foto’s zullen er meer comfortabel en intiem uitzien. Ik denk hierbij aan tanktops (marcellekes), shorts, sweaters, and jeans om te combineren en  te mixen. Alles wat huid laat zien is perfect. Als je alleen maar een sweater met ondergoed, of er een paar met je boy zonder t-shirt wil. Denk dan ‘heck yeah’. Ik beloof jullie dat ik niet creepy zal zijn. 

10. Haar en Make-up voor een ontspannen loveshoot.

Veel mensen vragen mij of ze haar en makeup voor een ontspannen loveshoot moeten laten doen door een professional. Mijn antwoord is altijd “wat je beste doet voelen’, doe dat. Ik denk absoluut dat het niet noodzakelijk is voor een ontspannen loveshoot. Wat het ook zal zijn, zelf hou ik meer van personen die hun eigen zijn en niet een super opgezette gepimpte versie van hunzelf. Een ontspannen loveshoot draait zeker niet om beauty. Het belangrijkste is dat je zelfverzekerd bent. Zorg wel dat je minstens een uur op voorhand klaar bent voor jullie naar de shoot vertrekken. 

Koppel loveshoot zonsondergang