5 voordelen van een verlovingsshoot

5 Voordelen van een verlovingsshoot

Loveshoot-meerdaalwoud

Voordelen van een verlovingsshoot

Er zijn verschillende voordelen van een verlovingsshoot. Een verlovingsshoot is een romantische fotoshoot van jullie als koppel en word daarom ook soms een loveshoot genoemd.

1. Eindelijk foto’s van jullie twee samen

Het maken van een verlovingsshoot is altijd leuk om te doen vermits jullie verliefd zijn en omdat er bijna geen professionele mooie foto’s zijn van jullie twee samen. We maken op voorhand een plan over de locatie en welke kleding jullie best kunnen dragen. Grote logo’s, drukke prints of felle kleuren zijn eerder af te raden. De outfit in in iedere foto duidelijk te zien en bepaalt mee de sfeer. Daarvoor heb ik als extra hulp een kleine styling gids gemaakt om jullie daarbij te kunnen helpen.

Kalmthoutse heide zonsdondergang koppel loveshoot zomer

2. De fotolocatie kan overal zijn

Een van de voordelen van een verlovingsshoot is dat de fotolocatie letterlijk overal zijn. Vermits er tijd is om een wat verdere verplaatsing te maken kan je gerust voor je droomlocatie gaan. Dit kan zelfs het buitenland zijn. Een vlucht met Ryanair kost haast niets meer. Als het een plaats is waar jullie beiden van houden zal het de foto’s extra persoonlijk maken.

Verlovingsshoot-met-je-huisdier
Verlovingsshoot-Golden-hour-met-cocker-spaniel-Schemmersberg

3. Garandeert het mooiste licht

Fotograferen betekend letterlijk schrijven met licht. Het mooiste licht om te fotograferen is tijdens golden hour. Dit is tot 1,5 na zonsopgang of vanaf 1,5 uur voor zonsopgang. Voor een mooie resultaat plan ik verlovingsshoot daarom ook uitsluitend tijdens golden hour. Het kunnen verplaatsen van de datum van de reportage afhankelijk van het weer is dan ook een van de grote voordelen van een verlovingsshoot. Het licht van zonsopgang of zonsondergang is zo essentieel dat we beste meerdere datums prikken en de fotoreportage beter verplaatsen bij slecht weer en voor het mooist mogelijke resultaat gaan bij golden hour.

Voordelen-van-een-loveshoot-golden-hour-Kalmthoutse-heide-zomer
Verlovingsshoot-zonsondergang-meerdaabos

4. Foto’s kunnen gebruikt worden voor het huwelijk

De foto’s van de pre-wedding shoot zijn een mooie herinnering aan een fijne tijd. Maar ze kunnen ook gebruiken worden voor het huwelijk. Als decoratie in de feestzaal, als uitnodiging of voor het gastenboek te decoreren. Jullie zullen ongetwijfeld zelf foto’s hebben van jullie twee, maar als ze gemaakt zijn door een professionele fotograaf zijn ze toch beter uit.

Voordelen-van-een-verlovingsshoot-Meerdaalwoud
Pre-wedding-shoot-meerdaalbos
Verlovingsshoot-Meerdaalbos-loveshoot

5. Meer comfotabel voor de lens op jullie huwelijk

Een van de bijkomende voordelen van een verlovingsshoot is dat jullie de fotograaf beter leren kennen en dat jullie zo al beter weten hoe het er aan toe gaat op een fotoshoot. Op deze manier voelen jij en je partner je al wat meer comfortabel voor de lens zullen op jullie huwelijksdag veel meer ontspannen zijn voor de camera.

voordelen-van-een-verlovingsshoot-met-honden

Geen cliché naambordjes toestanden

Het image van loveshoot is niet altijd even goed bij koppels. Zo staat pinterest vol met geforceerde gemaakte poses. Een loveshoot hoeft echter niet cliché te zijn. Ga niet voor de gebruikelijk teenkrullende naambordjes. Het is zoveel mooier om de connectie en liefde tussen jullie twee op een spontane manier vast te leggen.

Verlovingsshoot-kampvuur-meerdaalwoud
Verlovingsshoot-golden-hour-Kalmthoutse-heide

Nog wat ideeën voor fotolocaties:

Ten slotte geef ik nog wat mogelijke ideeën voor fotolocaties mee. In de natuur, bij zonsondergang, op de kermis, op een bergtop, in bad, in een botanische tuin, bij een sportactiviteit, aan zee, thuis in de living,  in een bloemenveld, op een boot, in jullie favoriete stad, in de sneeuw, op vakantie, bij een waterval, op de markt, op een boerderij, op een verlaten weg, in bed, in het gezelschap met jullie huisdier, in de regen, in het bos, te paard, op het strand, tijdens een picknick, tijdens een kampeertrip, in het zwembad, in een serre, op een dakterras, met het hele gezin, …

Voordelen-van-een-verlovingsshoot-zomer-Kalmthoutse-heide
Verlovingsshoot-natuur-meerdaalbos
voordelen-van-een-verlovingsshoot-met-honden