Esther & Vincent – Chateau de Mairy

Chateau de Mairy

Chateau de Mairy huwelijk

Een paar maanden voor dit huwelijk kreeg ik een bericht van collega en bevriend fotograaf Jorick Michiels of ik nog vrij was om het huwelijk van Esther en Vincent te fotograferen in Chateau de Mairy een authentiek traditioneel gedecoreerd 17eeuws kasteel gelegen in 10 hectaren van tuinen en bossen gelegen in het kleine dorp Mairy sur Marne. Een kasteel met een ontspannen sfeer van een landhuis en perfect voor romantische huwelijken gevuld met champagne.

Champagne huwelijk op 4 uur rijden

Het Chateau de Mairy ligt slechts op een 5 tal uur rijden van België. Na een ontspannende rit door de Belgische Ardennen en Franse velden kwam ik de avond voor het huwelijk aan op het Chateau de Mairy. Er werd spaghetti geserveerd en een stijlvolle kamer werd mij toegewezen voor 2 nachten op het Chateau de Mairy. Het plan was om vroeg te gaan slapen en zo s’morgens in het zachte ochtendlicht vroeg wat detailfoto’s te kunnen maken van het kasteel Chateau de Mairy en de omgeving,

Voorbereiding bruid

De dag begon met de haar en make-up van Esther. De dag op voorhand waren we de talrijke kasteelkamers gaan verkennen, om er zo de mooiste kamer te kunnen uitkiezen om de voorbereiding optimaal te laten verlopen. Hierna was het de beurt aan Vincent. Bij het knopen van zijn das was er extra assistentie voorzien, zodat alles er piekfijn zou uitzien de first look en het kerkelijke huwelijk in de plaatselijke kerk van Mairy sur Marne.

Prachtige bruidsjurk

Esther had niet gekozen voor een traditioneel wit kleed, maar voor een prachtig tweedelig ontwerp in zwart-wit van de befaamde modeontwerpster Ann Demeulemeester. Na het aankleden van de bruid en de laatste retouche van make-up en haar kon de bruid zich via de kasteeltrap naar de bruidswagen gaan die haar naar de kerk van het vlakbij gelegen dorpje Mairy sur Marne zou begeven. Het koppel zou elkaar daar ook voor het eerst kunnen zien.

Kerkelijk huwelijk

De kerk zat vol met familie en vrienden die de verplaatsing naar Frankrijk gemaakt hadden om dit huwelijk van Esther en Vincent samen te kunnen mee vieren. De kerk was werkelijk prachtig versierd met grote stijlvolle bloemstukken en er was ook prachtige live muziek voorzien. Nadat Vincent en Esther elkaar het ja-woord hadden gegeven en het huwelijk na het uitwisselen van de huwelijksringen werd bezegeld met een intense kus kon het feest na een grote uittrede uit de kerk worden verder gezet in het Chateau de Mairy

Huwelijksfeest Chateau de Mairy

De Champagne en hapjes stonden al klaar toen de talrijke gasten arriveerden op het domein van het kasteel. Na het aansnijden van de bruidstaart en de emotionele speech van de ouders was er even tijd om wat groepsfoto’s te maken en enkele portretten van het bruidspaar. De gasten konden zich ondertussen vermaken een een van het talrijke gezelschapsspellen die waren opgesteld of genieten van het prachtige domein. Het voorspelde weer was niet goed, maar gelukkig was het toch nog een mooie zonnige dag geworden.

Avondfeest

De dag zou uiteindelijk worden afgesloten met een het diner en een groots stijlvol disco funk dansfeest in de grote partytent die was opgesteld op het domein. De vrienden hadden nog een opvoering in elkaar gestoken voor het koppel. En na het diner en dessert kon het grote dansfeest losbarsten. De dj’s zweepten het publiek nog verder op onder begeleiding van een koebel en sprongen regelmatig midden de dansende menigte. Vol passie en overgave speelde ze ene na de andere coole dance groove. Wat een onvergetelijke dag. Bedankt Esther en Vincent voor jullie warmte, liefde en openheid. Werkelijk een dag om voor altijd te koesteren.

Chateau de Mairy huwelijksreportage kasteel Champagnestreek Frankrijk Esther & Vincent - Chateau de Mairy 1 Chateau de Mairy details planten Chateau de Mairy voorbereiding bruid haar & make-up Chateau de Mairy make-up detail Chateau de Mairy make-up Chateau de Mairy voorbereiding bruid Chateau de Mairy make-up slaapkamer Chateau de Mairy voorbereiding bruidegom Chateau de Mairy voorbereiding bruidegom spiegel detail bruidsboeket kasteel Frankrijk Chateau de Mairy bruidsjurk afnemen Chateau de Mairy aankleden bruid kasteel Chateau de Mairy oorringen aandoen Mairy-sur-Marne Kerk Intrede bruid met vader Mairy-sur-Marne Kerk Mairy-sur-Marne bruidspaar trouw Mairy-sur-Marne kerk huwelijk bruidspaar voor altaar Mairy-sur-Marne trouw Mairy-sur-Marne live gitaar muziek huwelijk kerk Mairy-sur-Marne details bruidsboeket Mairy-sur-Marne kerk huwelijk Mairy-sur-Marne huwelijk bruidskind Mairy-sur-Marne ja-woord huwelijk Mairy-sur-Marne ja-woord huwelijk emoties Mairy-sur-Marne uitwisselen huwelijksringen Mairy-sur-Marne bruidspaar kus Mairy-sur-Marne bruidspaar uittrede kerk Mairy-sur-Marne kerk Saint-Légerkerk Chateau de Maury receptie huwelijk Frankrijk Chateau de Maury receptie huwelijk Chateau de Maury aansnijden bruidstaart Chateau de Mairy trouw tuinfeest Chateau de Mairy bruidspaar Chateau de Mairy trouwreportage Chateau de Mairy huwelijksreportage kasteel Champagnestreek Frankrijk bruidspaar Chateau de Mairy huwelijksreportage kasteel Champagnestreek Chateau de Mairy huwelijksreportage Chateau de Mairy huwelijksreportage kasteel Champagnestreek Frankrijk bruidspaar fotoshoot Domaine du Chateau de Mairy trouw Chateau de Mairy speech bruidspaar trouw Chateau de Mairy partytent huwelijk Chateau de Mairy partytent speech huwelijk Chateau de Mairy openingsdans tent huwelijk Chateau de Mairy openingsdans gasten Chateau de Mairy openingsdans bruidspaar kust Chateau de Mairy dans dansfeest Frankrijk dansfeest trouw Chateay de Mairy dj's trouw party in tent Frankrijk Champagnestreek huwelijk dansfeest Trouw Frankrijk Champagne avondfeest Chateau de Mairy trouwfeest Chateau de Mairy party Chateau de Mairy dansfeest avond Chateau de Mairy dansfeest gasten dansen Chateau de Mairy dansfeest gasten dansen avondfeest tent Frankrijk trouw dansfeest Champagnestreek Chateay de Mairy bruid danst Chateay de Mairy bruid danst met gast Chateay de Mairy bruidegom danstht Chateay de Mairy bruid danst en juicht

Share this story