Heleen & Shaun – Doorkijkkerkje in Borgloon

Portret bruidspaar Haspengouw
Bruidspaar wandelt in houten cirkel uitkijkpunt Haspengouw
Bruidspaar in bos Borgloon
Doorkijkkerkje in Borgloon reflectie koppel regen
Bruidspaar kust in regen Borgloon
Doorkijkkerkje huwelijksreportage
Detail bruidsboeket Borgloon
Alden Biesen bruidspaar aan fontein
Bruidspaar tegen appelkratten
Bruidspaar wandelt naar doorkijkkerkje in regen Borgloon
bruidspaar kust in regen Haspengouw
Bruidspaar tegen appelkratten in Borgloon
Alden Biesen huwelijksreportage
Bruidspaar knuffelt tussen bloesems
Portret bruidspaar Borgloon
Doorkijkkerkje in Borgloon bruidspaar in regen
Bruidspaar wandelt in regen Haspengouw
Huwelijksreportage bruidspaar in fruitplantage
Alden Biesen bruidspaar in Franse tuin
Bruidspaar in bloesems Haspengouw
Koppel in regen Haspengouw
bruidspaar houten cirkel Haspengouw
Knuffel bruidspaar Alden Biesen
Koppel wandelt in Borgloon in velden
Doorkijkkerkje in Borgloon koppel met paraplu
Portret bruispaar in regen natuur Borgloon
Bloesems in borgloon
Bruidspaar in appelbloesems in Borgloon
Bruidspaar in bloesems Borgloon
Bruidspaar in doorkijkkerkje Borgloon
Doorkijkkerkje koppel schuilt voor regen
Portret in regen bruidspaar Haspengouw
Heleen & Shaun - Doorkijkkerkje in Borgloon 1

Doorkijkkerkje in Borgloon. Wat gaan we doen als het regent?

Heleen had Shaun leren kennen in een lift in Nederland. Shaun is afkomstig van Amerika, hierdoor we hadden elkaar enkel telefonisch gecontacteerd en elkaar nog niet persoonlijk kunnen ontmoeten in een voorafgaand kennismakingsgesprek. Een paar weken voor het huwelijk kreeg ik de bevestiging dat het huwelijk zeker zou doorgaan. ondanks de strenge corona maatregelen. De weersvoorspelling was echter niet goed en voorspelden een kletsnatte dag. Als fotolocatie hadden ze gekozen voor het doorkijkkerkje in Borgloon en de fruitplantages van Haspengouw. Geen evidente keuze bij dit weer. Het was dus met een bang hartje afwachten hoe de dag zou verlopen.

Voorbereidingen in Bilzen

De voorbereidingen vonden plaats in het huis van de zus. De visagiste en kapster waren mooi op tijd, zodat alles rustig kon verlopen. De bruid en de zus hadden plaats genomen in de mooie ruime living, en werden vergezeld van 2 katten. Eentje die zich gemakkelijk toonbaar maakte, en de andere die zich angstig onder de tafel verstopt hield. De living was verlicht met warm kunstlicht, en de gordijnen hielden het meeste daglicht tegen. Hetgeen het niet de locatie een echte uitdaging maakte om de voorbereiding te fotograferen in dit gele kunstlicht.

First look in de tuin

Na de voorbereidingen en het aankleden van de bruid zou het koppel elkaar voor het eerst ontmoeten in het tuintje achteraan het huis. Het was ondertussen licht beginnen regenen maar het koppel ging er voor. Shaun werd opgesteld in de tuin De zus begeleide de bruid met de ogen gesloten tot aan Shaun. Waarna ze zich na 3 tellen omdraaide om elkaar voor het eerst te zien. Dit mooie moment werd binnen afgesloten met een glaasje bubbels. Waarna ik nog snel enkele foto’s maakten van Shaun bij het aantrekken van zijn vest.

Stadhuis Tongeren

Hierna ging het verder richting het stadhuis van Tongeren. Ik mocht meerijden met het koppel, zodat ik ook in wagen nog enkele beelden kon maken, en er geen probleem was om mijn wagen te parkeren in het centrum van Tongeren. Het wettelijk huwelijk in Tongeren vind voorlopig plaats in een soort ondergrond gewelf. Na de plechtigheid hebben we nog vlug enkele groepsfoto’s gemaakt.

Dinner en bruidstaart in beperkte kring

Heleen en Shaun gingen onderweg nog een speciale veganistische bruidstaart uithalen. Eerst hadden de ouders een lekkere maaltijd voorzien. Waarna de bruidstaart werd aangesneden. De taart was volledige gemaakt zonder room of eieren en smaakte overheerlijk. En gaf het koppel genoeg energie om weersomstandigheden te trotseren en te vertrekken naar het doorkijkkerkje in Borgloon voor de huwelijksreportage.

Doorkijkkerkje in Borgloon in de regen

Het doorkijkkerkje in Borgloon is een populaire fotolocatie. En ik krijg dan ook regelmatig de vraag van koppeltjes of we op deze locatie kunnen fotograferen voor hun huwelijksreportage. Het was al de hele dag aan het regenen, maar we besloten om er samen het beste van te maken. Gewapend met twee doorzichtige paraplu’s gingen we samen op avontuur en op zoek naar leuke beelden.

Haspengouw, het Toscane van België

Het doorkijkkerkje in Borgloon is gelegen in Haspengouw, ook wel het Toscane van België genoemd, omwille van zijn mooi golvend landschap. Al leek het weer niet erg Italiaans vandaag. Alvorens naar het doorkijkkerkje in Borgloon te gaan hielden we eerst halt bij een cirkelvormig uitkijkpunt. Een plaats die het koppel ook graag op foto had. Om hierna door te gaan naar het doorkijkkerkje in Borgloon en vervolgend te eindigen bij Alden Biesen.

Moedigste koppel

Het regende niet hevig, maar wel de hele dag. Toch was het koppel niets te veel. We fotografeerden telkens tot we op het punt stonden van doornat te worden. Alvorens verder te trekken naar de volgende locatie. Hoeveel zouden er de moed niet hebben laten hangen, of gekozen hebben voor een saaie binnenlocatie? Geen covid beperkingen of regen kan dit koppel stoppen. Bedankt Heleen en Shaun voor de prachtige dag en nog veel geluk samen in het verre Californië.