Familie fotoshoot

Familie-fotoshoot-in-leefruimte
Familie-fotoshoot-zoon-op-schouder-in-sofa
Familie-fotoshoot-vader-met-zoon-op-sofa
Gezin-fotoshoot-vader-speelt-met-zoon-op-sofa
Gezin-fotoshoot-kind-speelt-in-living
Familie-fotoshoot-kind
Familie-fotoshoot-gezin-in-sofa
Familie-fotoshoot-pannenkoeken-feest
spontane-fotoshoot-gezin-in-sofa-huis
Gezin-fotoshoot-in-huis-pannenkoeken-eten
Gezin-fotoshoot-zoon-speelt-met-speelgoed
Gezin-in-zand-Schemmersberg
Schemmersberg familie fotoreportage
Familie-fotoshoot-bos-Schemmersberg
Gezin-in-duinen-Schemmersberg-Genk
Gezin-fotoshoot-op-locatie-Schemmersberg
Gezin-fotoshoot-bos-Schemmersberg
Fotoshoot-familie-buiten-Schemmersberg
Koppel-zonsondergang-Schemmersberg-in-zand
Gezinsfoto-Schemmersberg-zonsondergang
Gezin-familie-fotoshoot-in-zand-Schemmersberg
Familie-fotoshoot-bellen-blazen-kind
Fotoshoot-familie-zonsondergang-Genk
Detail-voeten-in-zand-familieshoot-buiten
Koppel-foto-familieshoot-Schemmersberg
Familie-fotoshoot-gezin-op-buitenlocatie
buitenlocatie-familieshoot-Schemmersberg-zonsondergang
Fotoshoot-gezin-knuffel-ouders
Gezin-spontane-familieshoot-buiten
Familie-fotoshoot-op-locatie-Schemmersberg
Zonsondergang-Genk-Schemmersberg
Family-fotoshoot-Schemmersberg-sunset
Spontane-familie-shoot-op-locatie
Fotoshoot-gezin-Schemmersberg-Genk
Fotoshoot-gezin-zonsondergang-Schemmersberg
Koppel-Zonsondergang-Schemmersberg-Genk
Koppel-fotoshoot-familie-Schemmersberg-Genk
Koppelshoot-golden-hour-Schemmersberg-Genk
Familie-fotoshoot-zonsondergang-gezin

Familie fotoshoot Schemmerberg

Familie fotoshoot bij zonsondergang

Anneleen en Wouter informeerden of het mogelijk was om een spontane familie fotoshoot te doen in de nabijheid van Hasselt. Een hele tijd geleden had ik het huwelijk van Anneleen en Wouter al gefotografeerd in feestzaal Fonteinhof. Het gezin was ondertussen uitgebreid met twee prachtige zonen.

Spontane foto’s

Om de gezin van het gezin zo vlot mogelijk te laten verlopen en de kinderen wat te laten wennen aan mijn camera had ik voorgesteld om al wat vroeger te beginnen. Zo kon ik tijdens normale gezinsactiviteiten de kinderen al wat laten wennen aan mij als camera, om later zo meer spontane foto’s te kunnen maken.

Spelen op de sofa en pannenkoeken

Anneleen en Wouter hadden voor pannenkoeken gezorgd. In afwachting van deze lekkernij kon gezin wat spelen en ontspannen in de sofa. De sfeer was heel ontspannen, en de kinderen leken niet te veel aandacht te geven aan de camera. Na de pannenkoeken maakten we ons klaar om te vertrekken naar Schemmersberg, zodat we tegen zonsondergang ter plaatse waren voor het mooiste licht.

Warme zomerdag op Schemmersberg

Een 2,5 uur voor zonsondergang waren we ter plaatse. Ruim op tijd. Wat was nog warm. Een uitstekende reden voor de kinderen om de sfeer te laten omslaan. In plaats van los en speels te zijn merkte ik dat de kinderen plotseling heel camera bewust waren, en het spelen in de zon niet het verhoopte resultaat opleverde. Telkens als ik een foto wilde maken probeerde de oudste van de kinderen de familie fotoshoot te saboteren door met een overdreven gek gezicht in de camera te kijken.

Kinderen en dieren zijn onvoorspelbaar

Het saboteren van zowat elke foto stelde mijn geduld als fotograaf op de proef. Ik bleef echter rustig en smeekte de foto goden om medelijden. Ik hoopte er stiekem op, dat als ik geen aandacht aan het probleem zou geven de kinderen het saboteren snel zouden opgeven. Helaas, hun geduld en volharding was eindeloos. Waardoor het zowat onmogelijk werd om nog een spontane foto te maken. Dit was duidelijk van een andere orde als bruidskoppels die allemaal even goed meewerken om er het beste van te maken. En ik twijfelde of dit wel een verstandige keuze was geweest om hier foto’s te komen maken?

Zonsondergang op Schemmersberg

De familie fotoshoot zou stilaan naar een hoogtepunt moeten komen. Maar nog steeds bleven de kinderen eerder tegenwerken als meewerken. Vermits de zon bijna verdwenen was, probeerde ik iets nieuw op deze locatie en zocht de hoogste punten van de locatie op door op de toppen van de duinen te fotograferen.

Golden hour

Op de top van een duin vond ik een mooi standpunt om mooi in het gouden licht te framen tegen een donkere achtergrond. Als bij wonder veranderde de stemming van de kinderen. De warmte speelden hun niet langer parten. Het saboteren was verdwenen en ze stonden mooi in een natuurlijke houding bij hun ouders. Ook na dit prachtige moment liepen ze mooi spontaan mee in het mooie avondlicht.

Geef nooit op

Kinderen en dieren, ze zijn beiden onvoorspelbaar. Toch is het net die onvoorspelbaarheid die het magische ingredient is die onze foto’s zo speciaal maakt. Belichting, compositie en camera instellingen zijn nodig en relatief gemakkelijk te controleren. Maar het moment, de gebeurtenis die we niet onder controle hebben zijn het magische ingredient die een gewone foto tot iets buitengewoon kan maken. Als fotograaf kunnen we er best voor zorgen dat onze camera altijd hoog houden, klaar om te reageren op deze momenten. Als onze camera op heuphoogte hangt dreigen we deze momenten onherroepelijk te missen.

Afsluiter met friet

Het was geen gemakkelijke familie fotoshoot geweest. Maar zowel Anneleen als Wouter, als ik zelf hebben volgehouden. Om de dag af te sluiten trakteerde Anneleen en Wouter iedereen op een lekkere friet. Een paar weken na de familie fotoshoot kon ik Anneleen en Wouter de slideshow bezorgen. Dezelfde dag nog kreeg ik telefoon van een duidelijk ontroerde Anneleen. Ze hadden een traantje weggepinkt bij de beelden en hadden die mooie resultaat niet verwacht. Bedankt Anneleen en Wouter voor deze wonderbaarlijke dag.