Sarah & Pieter – De Schuur

Trouwreportage De Teut Zonhoven
Bruidspaar in tuin first look huwelijk Kermt
Bruidegom toont binnenkant vest first look
Knuffel huwelijk Kermt bruid en zus
Cadeau grote plant huwelijk Kermt
Intrede huwelijk Sint-Pancratiuskerk Halen
Sint-Pancratiuskerk huwelijk
Sint-Pancratiuskerk speech bruidegom
Sint-Pancratiuskerk applaus familie huwelijk
Bloemen in Sint-Pancratiuskerk
Trouw in Sint-Pancratiuskerk
Sint-Pancratiuskerk bruidspaar in kerk
Sint-Pancratiuskerk bruidspaar kijkt video
Ja-woord huwelijk in Sint-Pancratiuskerk
Ja-woord bruid in Sint-Pancratiuskerk
Uitwisselen huwelijksringen Sint-Pancratiuskerk
Sint-Pancratiuskerk ring rond vinger bruid
Sint-Pancratiuskerk bruidspaar kust
Sint-Pancratiuskerk uittrede bruidspaar
Sint-Pancratiuskerk Halen felicitaties knuffels
Knuffel bruidspaar De Teut Zonhoven
Detail wit bruidsboeket De Teut
Koppel wandelt op De Teut Zonhoven
Detail voeten bruidspaar De Teut Zonhoven
Bruidspaar in zand De Teut
Bruidspaar kust De Teut Zonhoven
Trouwreportage De Teut Zonhoven
Bruidegom draagt bruid De Teut Zonhoven
Bruidspaar wandelt zandheuvel De Teut
Bruidspaar hand in hand
Detail handen bruidspaar De Teut
De Teut Zonhoven bruidspaar bij spar
Bruidspaar juicht De Teut Zonhoven
Feestzaal De Schuur Alken hoeve
Feestzaal De Schuur receptie huwelijk
Gasten huwelijk feestzaal De Schuur
Bruidspaar kust plantage De Schuur Alken
Vogelpik spel huwelijk De Schuur
Vogelpik huwelijk spel
Feestzaal De Schuur vogelpik spel huwelijk
De Schuur Alken feestzaal huwelijk
Feestzaal De Schuur Alken gedekte feesttafels huwelijk
Groepsfoto feesttafel feestzaal De Schuur Alken
Speech huwelijk De Schuur
Bruidspaar feestzaal de Schuur Alken huwelijk
Serveren bruidsmaaltijd De Schuur Alken
Diavoorstelling huwelijk feestzaal De Schuur Alken
Feestzaal De Schuur openingsdans huwelijk
Openingsdans De Schuur Alken

Sarah en Pieter in feestzaal De Schuur:

Feestzaal de Schuur is een karaktervolle sympathieke feestzaal in Alken. Ideaal voor niet al te grote feesten en een zaal waar ik graag fotografeer. Hij heeft een mooie zaal, en is gelegen tussen de fruitplantages in Alken. De receptie kan buiten worden gehouden in de mooie tuin. En de trouwzaal is door de beperkte oppervlakte en de mooie inrichting super gezellig voor een niet al te grote groep.

Fotoreportage De Teut

De fotoreportage van Sarah en Pieter starte op de Teut in Zonhoven. We hadden afgesproken op de parking van de Donderslagse weg in Zonhoven. Sarah en Pieter waren mooi op tijd. Het weer zat gelukkig mee na de regen van afgelopen dagen. Het was niet echt zonnig maar de zon brak bijna door de wolken, waardoor er een super zacht mooi licht. Ideaal om er een mooie reportage van te maken.

Vol beweging:

We gingen van start met enkele portretten van het koppel, waarbij ze elkaar koosnaampjes mochten geven, over en weer. Om zo het ijs wat te breken en mooie reacties uit te lokken. Hierna wandelden we voorzichtig door de hoge heide, waarbij Pieter, Sarah hielp met stappen door de lage heide. Om haar jurk niet vuil te maken hield Sarah haar jurk bij het stappen om haar arm. Zodat niets de grond zou raken, en ze zorgeloos kon stappen. Sarah en Pieter hadden ook een ander paar schoenen aangetrokken, zodat alles er netjes bleef uitzien voor de rest van de dag.

First look familie:

Na de nog wat enkele portretten te hebben gemaakt op de Teut reden we verder naar het ouderlijk huis van Sarah waar de familie het paar al stond op te wachten om een eerste glimp op te vangen. De familie stond al klaar in de tuin, toen het koppel kwam binnengestapt onder luid applaus. Vol bewondering voor het prachtige koppel werden de eerste gelukwensen aan het koppel gegeven en was het tijd voor lekkere broodjes en wat drankjes.

Sint-Pancratiuskerk

Sarah en Pieter hadden gekozen voor een cirkelvormige opstelling in de Sint-Pancratiuskerk voor hun kerkelijk huwelijk te vieren in een meer intieme sfeer. Dit was een zeer geslaagde zet, die nog intenser aanvoelde door de afgelopen corona crisis met bijhorende sociale afstandsregels. Het werd een prachtige viering met emotionele speeches. Tijdens de viering kon ook iedereen genieten van een beeldmontage over de levensloop van het koppel. Na het uitwisselen van de huwelijksringen en het voltrekken van het kerkelijk huwelijk werd het koppel buiten opgewacht voor een prachtige uittrede om hierna de dag in schoonheid af te sluiten in feestzaal de Schuur.

Feestzaal de Schuur

Hierna ging het verder naar feestzaal de Schuur. Een feestzaal in hoeve stijl met een eigentijdse toets, gelegen in de prachtige fruitplantages van Alken. Na het verwelkomen van de gasten en de receptie met bubbels en hapjes was er even tijd voorzien om wat groepsfoto's te maken. De videograaf nam ook even de tijd om wat opnames te maken aan de feestzaal waarbij alle gasten in een cirkel gingen staan om het koppel denkbeeldig toe te wuiven richten de drone.

Avondfeest feestzaal de schuur

Alvorens het avondeten werd geserveerd werden er nog enkele originele en grappige opvoering gepresenteerd voor het koppel. Waarbij de gasten beloftes konden formuleren aan het koppel, die via een vogelpik geselecteerd konden worden. Hierna werd het avondeten voorzien. Voor de openingsdans werden enkele tafels aan de kant geschoven. Wat een prachtige dag. Alle details klopten gewoon. De openheid, warmte en liefde van Sarah en Pieter maakten er een niet te overtreffen dag van die ik zo opnieuw zou willen beleven.

Feestzaal - De Schuur- de-schuur-alken.be
Kerk - Sint-Pancratiuskerk Halen

Share this story