Jill & Gerbrand – Kalmthoutse heide

Kalmthoutse heide zonsdondergang koppel loveshoot zomer
Knuffel-koppel-Kalmthoutse-heide
Kalmthoutse-heide-landschap-met-koppel-golden-hour
Knuffel-koppel-Kalmthoutse-heide
Fotoshoot-sunset-Kalmthoutse-heide
Fotoshoot-Kalmthoutse-heide-koppel-op-boomstam
Koppel-wandelt-hand-in-hand-Kalmthoutse-heide
Sunset-Kalmthoutse-heide-couple-shoot
Loveshoot-Kalmthoutse-heide-koppel-zit
Verliefd-stel-fotoreportage-golden-hour-Kalmthoutse-heide
Fotoshoot-Kalmthoutse-heide-golden-hour-knuffel
Fotoshoot-Kalmthoutse-heide-knuffel-koppel-op-boomstam
Koppel-hand-in-hand-golden-hour-Kalmthoutse-heide
Kalmthoutse-heide-koppel-sprint-in-wit-zand
Fotoreportage-koppel-details-handen
Love-shoot-Kalmthoutse-heide-sunset
Koppel-wandelt-op-Kalmthoutse-heide
Fotoshoot-Kalmthoutse-heide-koppel-kust
Kalmthoutse-heide-koppel-knuffelt-in-zand
Verliefd-stel-hand-in-hand-Kalmthoutse-heide
Golden-hour-Kalmthoutse-heide-koppel
Knuffel-koppel-details-handen-Kalmthoutse-heide
Golden-hour-Kalmthoutse-heide-koppel
Kalmthoutse-heide-fotoshoot-koppel-kus
Jongen-tilt-meisje-fotoreportage-golden-hour
Fotoshoot-Kalmthoutse-heide-koppel-springt
Fotoreportage-Kalmthoutse-heide-koppel
Fotoshoot-Kalmthoutse-heide-koppel-bij-zonsondergang

Fotoshoot op de Kalmthoutse heide

Fotoshoot op de Kalmthoutse heide

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag voor een fotoshoot op de Kalmthoutse heide. We gingen voor golden hour en prikten een paar zondagen in onze agenda. De eerste zondag waren de vooruitzicht al gunstig en spraken we af op de parking van het natuurgebied voor onze fotoshoot op de Kalmthoutse heide. Het bereik van mijn GSM is er niet top, dus is het altijd wat spannend of we elkaar niet zouden ontlopen. Het sympathieke stel Jill en Gerbrand waren perfect op de afspraak. De kleding was mooie op elkaar afgestemd en paste ook mooi in de natuurlijke omgeving van de Kalmthoutse heide.

Stiekem fotograaf

Na een korte maar aangename kennismaking gingen we verder richting de heidevelden voor onze fotoshoot op de Kalmthoutse heide. Na een eerste instructie aan het verliefde stel om in het juiste licht te gaan staan was ik verbaasd hoe snel Gerbrand exact de juiste spot had gevonden. Mooi in een gouden lichtstraal van de zon, met een donkere achtergrond van bomen om het koppel mooie te laten uitkomen. Toen het Gerbrand er in slaagde om haast zonder aanwijzingen ook voor de tweede keer haast vanzelf op de perfecte plaats te gaan staan begon het mij te dagen en informeerde ik of hij zelf ook niet toevallig fotograaf was.

Golden hour op de Kalmthoutse heide

Tijdens de bespreking waren we snel akkoord over de locatie en het tijdstip. Golden hour op de Kalmthoutse heide! Jill en Gerbrand bleken een heel speels levendig verliefd koppel. Het was dus niet zo moeilijk om ze in beweging te houden. Het was vrij bewolkt geweest die dag. Maar net op het juiste moment kwam de zon er door. Ik probeerde zo veel mogelijk gebruik te maken van het mooie warme tegenlicht. We starten onze sessie in de grote zandvlakte. Iets hogerop stonden wat mooie verweerde dennenbomen. Een ideale locatie om het koppel door het zand naar beneden te laten lopen.

Vijver

Hierna trokken we verder naar de vijver. Het was niet gemakkelijk om aan de overkant te geraken. En voor het mooiste effect stond de zon helaas aan de verkeerde kant van het meer. Het zou zo alleen mogelijk zijn om een silhouet te maken van het koppel. Maar hiervoor was de achtergrond iets te druk om een mooi klaar silhouet te maken. De zon zakte, en het licht werd warmer en mooier met de minuut. Ik moest snel een beslissing maken om het mooiste moment van de dag niet te missen. Gelukkig zag ik niet ver van het meer een wat hogere boom met een mooie vorm. Ideaal om het koppel te framen tegenoer een donkere achtergrond.

Heideveld

Als afsluiter van de onze fotoshoot op de Kalmthoutse heide gingen we verder naar een lager gelegen heideveld, niet ver van het meer gelegen. Een bekende plek bij landschapsfotografen en een foto die je regelmatig ziet terugkomen in de media. In het veld staan een paar omgevallen bomen, ideaal om het koppel rustig te laten zitten genieten van de ondergaande zon. De donkere heide is ook een mooie backdrop om het koppel laten door te wandelen met het tegenlicht van de ondergaande zon achter hun, om ze zo mooi laten af te steken tegen de donkere heide.

Speels koppel

De sfeer tijdens de reportage was heel speels, ontspannen en Jill en Gerbrand hadden er niet veel moeite mee om hun special connectie met elkaar te tonen. Het was vrij gemakkelijk en er waren maar een paar richtlijnen nodig om alles natuurlijk en vlot te laten verlopen. Als afsluiter maakte ik nog een paar portretten van het koppel afzonderlijk en gingen stilletjes aan terug naar onze wagens. Wat een leuke koppel, wat een fantastische dag.