Liesl & Leander – Kalmthoutse heide

Golden hour loveshoot Koppel piggy bag zonsondergang
Golden hour loveshoot knuffel koppel
Golden hour fotoreportage Kalmthoutse heide koppel wandelt
Golden hour loveshoot koppel zit Kalmthoutse heide
Koppelshoot zonsondergang Kalmthoutse heide
Golden hour koppelshoot wandeling Kalmthoutse heide
Kalmthoutse heide koppel op zitbank knuffelt
Golden hour loveshoot koppel Kalmthoutse heide staat
Koppel zit golden hour loveshoot
Koppel loopt golden hour fotoreportage in zand
Koppel knuffelt Kalmthoutse heide zonsondergang
Golden hour loveshoot koppel Kalmthoutse heide
knuffel koppel Kalmthoutse heide fotoreportage zonsondergang
Zonsondergang Kalmthoutse heide koppel wandelt
Zonsondergang speelse fotoreportage koppel Kalmthoutse heide
Detail handen fotoreportage Kalmthoutse heide
Golden hour loveshoot tegenlicht koppel
Kalmthoutse heide koppel in heide bij zonsondergang in heide
Kalmthoutse heide fotoreportage in heide bij zonsondergang
Grappig moment koppel zonsondergang Kalmthoutse heide
Verliefd koppel zonsondergang Kalmthoutse heide
Romantische fotoreportage zonsondergang Kalmthoutse heide
speels moment koppel Kalmthoutse heide
Koppel zit op boom bij zonsondergang Kalmthoutse heide
Koppel knuffelt zonsondergang romantische fotoshoot Kalmthoutse heide
Koppel loopt zonsondergang Kalmthoutse heide
Kalmthoutse heide koppelshoot zomer
Koppel in wit zand Kalmthoutse heide
Koppel in heide Kalmthoutse heide zonsondergang
Silhouet golden hour fotoreportage koppel

Golden hour loveshoot van Liesl & Leander

Golden hour Loveshoot

Liesl en Leander hadden al geïnformeerd achter naar een golden hour loveshoot tijdens het vastleggen van hun huwelijksreportage om zo een beetje meer vertrouwd te kunnen geraken met fotoreportage. Vermits het huwelijk van Liesl en Leander  normaal in de zomer van 2022 zal plaats vinden hadden we besloten om de golden hour loveshoot ook in de zomer te plannen zodat de beelden dezelfde sfeer zouden uitstralen als die van het huwelijk.

Planning van de golden hour loveshoot

Om te kunnen fotograferen in het mooie warme licht van golden hour hadden we een paar datums geprikt in Augustus. Zondagen zijn hiervoor ideaal vermits ik op zaterdag meestal huwelijksreportages moet fotograferen. Als locatie hadden Liesl en Leander de Kalmthoutse heide voorgesteld. Een prachtige locatie die ik zopas beter had leren kennen tijdens door de heel fijne reportage met  Jorick en Katia.

Styling voor een spontane koppelshoot

Voor een spontane fotoshoot is niet alleen het licht, locatie en het koppel belangrijk. Ook de styling bepaalt mee de sfeer van de fotoreportage. Tips hierover kan je nalezen op mijn blogpost over styling voor een spontane fotoshoot. Zo zal te opvallende kledij de aandacht van de emotie en het koppel afleiden naar de kledij zelf. Of zal een te feestelijke outfit te stijf en eerder een mismatch zijn op een locatie in de natuur.

Liesl, het kleine squash zusje

Mijn kennismaking met Liesl gaat ver terug in de tijd. Zo maakte ik voor het eerst kennis met Liesl als het kleine zusje van Tineke op de squash club waar ik hoofdcoach Harrie Manders wekelijks mocht helpen om squash trainingen te geven op de squashclub Begijnhof in Hasselt. Liesl ontpopte zich al snel tot een heel zelfbewuste jeugdspeelster die gemakkelijk en goed in de groep lag en het squash vrij snel een juiste plaats in haar leven kon geven. Ik was er dan ook alle vertrouwen in dat het met Liesl wel vlot zou verlopen. Ook de talrijke mooie blogposts van Liesl op Instagram versterkte dit beeld van de zelfbewuste Liesl met een liefde voor fotografie.

Golden hour loveshoot op de Kalmthoutse heide

We hadden afgesproken op de parking van de Kalmthoutse heide gelegen op Heibloemlaan. Even was er wat paniek bij mij vermits mijn GSM geen bereik bleek te hebben, en ik vreesde dat we elkaar alsnog zouden ontlopen op de grote drukke parking van het natuurgebied de Kalmthoutse heide. Vermits ik er enkele weken geleden nog een reportage had gemaakt voor een collega fotograaf Jorick Michiels was het gemakkelijk om de weg te vinden naar een geschikte locatie voor de eerste foto's.

Verliefd koppel

Eenmaal aangekomen op de locatie probeerde ik het koppel zoveel mogelijk in beweging te houden, en met allerlei gemakkelijke grappige opdrachtjes de connectie tussen het koppel naar voor te brengen op een speelse spontane manier. Zo is het bijvoorbeeld heel moeilijk om zonder emotie te beschrijven wat nu de allergekste eigenschap is van je partner waar je houd. Ik was aangenaam verrast om te zien hoe spontaan en zelfzeker Leander leek te genieten van deze romantische reportage en hij een duidelijk steunpunt is in de unieke relatie tussen Liesl en Leander.

Magische licht van een golden hour shoot

Wat is er mooier dan het fotograferen van een verliefd stel in het magische warme licht van een golden hour loveshoot? De eerste foto's probeerde ik via wat hoge bomen een donkere achtergrond te zoeken om Liesl en Leander mooi laten uit te komen door het gebruik van tegenlicht. Het witte zand weerkaatste mooi licht voor extra mooie huidtinten. Geleidelijke aan trokken we verder om de shoot uiteindelijk af te sluiten in een groot gekend heideveld. De mooie donkere achtergrond van de heide en het weidse landschap was een waardige afsluiter van deze onvergetelijke golden hour shoot.

Share this story