|

Steffi & Erik – Kasteel Orp

Kasteel-Orp-portret-bruidspaar-in-tuin
Kasteel-Orp-Waals-Brabant
Bomen-tuin-Kasteel-Orp
Kasteel-Orp-tuin-en-vijver
Bruidegom-aankleden-kasteelkamer-Orp
instructies-dichtknopen-das-GSM
Dichtknopen-das-bruidegom
dichtknopen-das-bruidegom-door-moeder
bruid-neemt-bruidsjurk-in-kasteelkamer
Dichtknopen-bruidsjurk-in-kasteelkamer
Haar-make-up-huwelijk-Orp
First-look-trap-kasteel
Familie-kijkt-first-look-huwelijk
Kasteel-Orp-first-look-huwelijk
Kasteel-Orp-first-look-huwelijk-aan-kasteeltrap
Stadhuis-Tienen
Stadhuis-Tienen-wettelijk-huwelijk
Stadhuis-Tienen-huwelijk-trouwzaal
Wettelijk-huwelijk-gemeentehuis-Tienen
Gemeentehuis-Tienen-huwelijk-tekenen
Stadhuis-Tienen-huwelijk-kus-bruidspaar
Stadhuis-Tienen-bruidspaar-op-balkon
Stadhuis-Tienen-uittrede-bruidspaar
Kasteel-Orp-gevel
Intrede-bruid-met-vader-buitenceremonie-kasteel-tuin
Kasteel-Orp-buitenceremonie-huwelijk
Buitenceremonie-huwelijk-tuin-kasteel-onder-boom
Buitenceremonie-huwelijk-in-tuin-kasteel
detail-handen-bruidspaar
Speech-buitenceremonie-huwelijk-Kasteel-Orp
Opwarmen-bruidsringen-buitenceremonie
Buitenceremonie-huwelijk-tuin-kasteel
Kasteel-Orp-buitenceremonie-huwelijk-gelofte
Uitwisselen-huwelijksringen-buitenceremonie-Kasteel-Orp
Kasteel-Orp-buitenceremonie-bruidspaar-kust
Kasteel-Orp-uittrede-huwelijk
Uittrede-bruidspaar-buitenceremonie-kasteel
Vader-knuffel-bruidegom-buitenceremonie
Kasteel-Orp-huwelijk
Huwelijksreportage-tuin-Kasteel-Orp
Bruidspaar-op-trap
Kasteel-Orp-bruidspaar-loopt
Detail-handen-bruidspaar
Bruidegom-huwelijksreportage-kasteel
Bruidspaar-aan-fontein-Kasteel-Orp
Kasteel-Orp-portret-bruidspaar-in-tuin
Kasteel-Orp-huwelijksreportage-tuin-kasteel
Detail-huwelijksringen-bruidspaar
Bruidspaar-huwelijk-Kasteel-Orp
Bruidspaar-op-zitbank-kasteel-Orp
Kasteel-Orp-bruidspaar-onder-boom
Kasteel-Orp-bruidspaar-aan-vijver-kasteel
Detail-bruidspaar-huwelijksreportage-Kasteel-Orp
Avondfeest-Kasteel-Orp
Kasteel-Orp-openingsdans-huwelijk
Familie-kijkt-naar-openingsdans-huwelijk
Avondfeest-huwelijk
Avondfeest-huwelijk-kasteel
mensen-dansen-huwelijk
Bruidegom-dansfeest-huwelijk
Kasteel-Orp-dansfeest-huwelijk
Flash-mob-huwelijksfeest

Voorbereiding in het prachtig gerenoveerde Kasteel Orp

Steffi en Erik hebben hadden gekozen voor het prachtig gerenoveerd kasteel Orp voor hun huwelijk. Om 8u s’morgens starten de voorbereidingen van het huwelijk met haar en make-up in een daarvoor speciaal ingerichte kamer van het kasteel. Na het haar en make-up arriveerden de eerste gasten. De mama kwam helpen bij het aankleden van de bruid.

Aankleden bruidegom

In de kamer ernaast kon Erik zich klaarmaken. Voor het knopen van de das maakte Erik handig gebruik van instructies van zijn GSM, en verklaarde hiermee dan ook waarom dit apparaatje soms omschreven word als een smartphone. Op het laatste kwam de mama nog even checken of alles in orde was. En onder begeleiding van een warme knuffel maakte hij zich klaar voor de first look onder aan de trap van het kasteel, waar het koppel elkaar voor het eerst zou zien. De bruidskledij was individueel gekozen, dit maakte het extra spannend.

First look

De familie stond al opgesteld op het plein van Kasteel Orp. Steffi kon als een echte prinses van de trap komen waarna het koppel elkaar voor het eerst kon zien. Het bruidspaar zag er prachtig uit. Erik was gekleed in een groene tweed. De styling van de bruid en bruidsboeket was geïnspireerd op een Bohemian look. Na het groeten van de familie konden we vertrekken naar het stadhuis van Tienen. Hiervoor dienden we nog even een plaatselijke wegomleiding te vermijden.

Wettelijk huwelijk in het stadhuis van Tienen

Het koppel was zo lief om mij te laten meerijden naar het stadhuis van Tienen zodat we zeker waren dat alles vlot zou verlopen. Met de wegomleidingen en de beperkte parking was dit zeker geen overbodige luxe. We waren ruim op tijd. Het wettelijk huwelijk kon plaatsvinden in de mooie trouwzaal van het stadhuis van Tienen. De schepenen stond erop dat het bruidspaar nog even een balkonscene zou maken alvorens het koppel werd opgewacht voor de uittrede van het bruidspaar.

Buitenceremonie in de kasteeltuin van Kasteel Orp

Na de mooie uittrede aan het stadhuis van Tienen konden we terugkeren naar het kasteel Orp. Ondertussen was alles al in gereedheid gebracht voor de buitenceremonie in de prachtige tuin van het kasteel. Na het maken van de groepsfoto’s kwamen de gasten toe voor de intieme buitenceremonie. Het weer was prachtig, onder de mooie dikke bomen van de tuin. Het bruidspaar kon genieten van de prachtige speeches waar de unieke geschiedenis en levensloop van het koppel emotioneel werd beschreven. De groeten en knuffels na de ceremonie van familie en vrienden waren dan ook heel intens.

Huwelijksreportage

Met de prachtige rustieke tuin van het kasteel aan onze voeten was het niet zo moeilijke om een geschikte locatie te vinden voor de huwelijksreportage. Het weer was prachtig en we gingen dan ook voor een korte wandeling in de tuin, op zoek naar mooi licht om de connectie en liefde tussen Steffi en Erik tastbaar te maken. Via allerlei opdrachtjes probeerde ik de speciale band tussen Steffi en Erik naar boven te halen. De prachtige vijver was hiervoor een mooie setting. Alsook de dikke oude kasteel bomen in de tuin.

Dinner en avondfeest

Na de huwelijksreportage had het koppel nog even tijd om zich op te frissen. Alvorens we konden starten met het diner. Erik en Steffi zijn liefhebbers van een vegetarische keuken en ze hadden persoonlijk een menu samengesteld voor de gasten. Het bleek uiteindelijk een van de beste vegetarische maaltijden te zijn die ik al heb gegeten. Met plezier ben ik de kok dan ook gaan bedanken voor de voortreffelijke bereiding van het eten.

Dansfeest Kasteel Orp

Na het diner diende wij ons te verplaatsen naar een van de bijgebouwen voor ontvangen de avondgasten en het dansfeest. Een beetje een pijnlijk moment toen de over sympathieke DJ op voorhand met het Steffi en Erik overlegde over de als grote verassing geplande Flash mob die later op de avond zou plaatsvinden. Maar met een ijzersterke DJ set slaagde hij er in om er een geweldig dansfeest van te maken. De Flash mob was er niet minder op. Werkelijk iedereen had zijn dance moves ingestudeerd en bezorgde Steffi en Erik het zoveelste hoogtepunt op hun mooiste dag. Bedankt Steffi en Erik om mij zo welkom te laten voelen en jullie zo te openen tijdens jullie huwelijk.
Feestzaal – Kasteel Orp
Ceremonie – Stefanie Beelen
DJ – DJ Kevin