Athina & Bert – Kasteel van Terhulpen

Kasteel van Terhulpen huwelijk:

Voorbereiding Wommerssom:

Als fotolocatie hadden Athina & Bert gekozen voor het prestigieuze domein van het Kasteel van Terhulpen gelegen aan de rand van Brussel. De dag starte echter met de voorbereiding die plaatsvond in de mooie woning van het koppel in het landelijke Wommersom. Het was even zoeken naar het juiste huisnummer maar we waren mooi op tijd. Het sympathieke koppel had een uitgebreide ontbijtkorf besteld om de dag in stijl in te zetten alvorens met de make-up en haar te beginnen. Ook de schuwe huiskat kwam eens verlegen piepen door de kattenklep, om zich vervolgens via de trap razendsnel in veiligheid te brengen in de hogergelegen kamers.

First look en wettelijk huwelijk:

Nadat iedereen klaar was met de voorbereidingen kon de koppel elkaars outfit voor het eerst zien aan de voordeur. Hierna konden we ons klaar maken om samen te vertrekken naar Linter voor de wettelijke trouw. Door de corona beperkingen mocht er slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn bij de plechtigheid en werden de aanwezigen op voldoende afstand uit elkaar gezet. Nadat het koppel elkaar het ja-woord had gegeven kregen we tot onze grote verbazing zelfs nog een drankje aangeboden. De erehaag was misschien wel beperkt in aantal, maar de sfeer was er er zeker niet minder om. Na het maken van wat familie foto’s reden we terug om samen te klinken op het kersverse nieuwe bruidspaar.

Bubbels in Wommersom:

Na het wettelijke huwelijk verzamelde iedereen in het pas gerestaureerde ruime huis om te klinken op het bruidspaar. Er was ook een uitgebreide korf met broodjes en snacks voorzien. De border colie hond wachtte geduldig buiten in de tuin, zodat er geen onverwachte interactie was met de huiskat. De band met het baasje en gehoorzaamheid van de lieve hond verbaasde mij enorm. Hierna kon het koppel zich beginnen klaar te maken voor de winterse omstandigheden tijdens de fotoshoot. Ze hadden sneeuw voorspelt, dus iedereen begon stiekem te hopen op een sneeuwtapijt. Warme sokkken, oorbeschermers, handschoenen en een dikke winterjas waren geen overbodige luxe voor de winterse temperaturen die het koppel zou moeten doorstaan op het domein van Kasteel van Terhulpen.

Kasteel van Terhulpen:

Athina en Bert hielden van natuur. Na overleg hebben we uiteindelijk gekozen voor het domein van het Kasteel van Terhulpen. Ook omdat het koppel elkaar hier voor het eerst ontmoet had bij hun eerste date. Het Frans geïnspireerde kasteel van Terhulpen is een geclassificeerd erfgoed van het Waalse gewest en prijkt fier tussen het weelderig domein en is gelegen aan de Brusselse rand op een domein dat zich uitstrekt over meer dan 200 hectare. Het was een eindje rijden met de wagen. Onderweg zagen we het landschap stilletjes veranderen in een sneeuwlandschap. Na een korte wandeling door het park bereikten we de Franse tuin nabij het Kasteel van Terhulpen.

Magie tussen Athina en Bert:

De kille wind maakte het er voor het koppel niet gemakkelijker op. De omgeving was sprookjesachtig en uniek. Maar bij deze wind en vriestemperaturen was het niet gemakkelijk om de connectie tussen de in warme kleding gehulde Athina en Bert zichtbaar te maken op foto. Toch slaagde Athina er met haar speels en karakter in om de magie tussen hen beiden naar boven te brengen. Wat een mooi koppel. Waar andere koppels het al lang hadden opgegeven gingen ze vastberaden door en verbeten de koude. Ook het bedienen van de camera en helder denken was niet gemakkelijk, maar samen gingen we tot het uiterste.

Sterrenrestaurant mama Appelterre-Eichem:

Na een korte stop voor nog enkele foto’s in het Zoniënwoud reden we in het duister verder naar het ouderlijk huis in Appelterre-Eichem. Het koppel checkte eerste in, in de nabijgelegen B&B om dan samen met de naaste familie te genieten in het prachtige ouderlijk huis. Het was een prachtig ingerichte ruime woning in hoeve stijl. Die zo zou kunnen uitgebaat worden als luxe B&B. In de smaakvol ingerichte woonkamer kon het koppel zich opwarmen met wat bubbels en hapjes. De familie bereide en serveerde ter plaatse een ware sterrenmaaltijd. De gastvrije familie stond erop dat ik nog wat langer zou blijven om zo mee te genieten van de gastvrijheid van deze warme familie.

Sneeuw in Kasteel van Terhulpen:

De magie tussen de speelse plagerige Athina en de iets meer gereserveerde Bert. Een uitzonderlijk warm en gastvrij koppel en familie. De intieme sfeer van een huwelijk met je naaste familie. Een huwelijksreportage onder een wit sneeuwtapijt aan Kasteel Terhulpen. Om uiteindeljk zalig te kunnen genieten van een overheerlijke maaltijd, met liefde bereid, in de prachtige winterse setting van het ouderlijk huis. Veel mooier dan dit kan het niet meer worden. Nogmaals bedankt voor de uitzonderlijk warme ontvangt, de heerlijke maaltijd en het vertrouwen zodat ik nog heel lang met veel liefde kan terugdenken aan deze prachtige dag!

La Hulpe Zoniënwoud huwelijk
Wommersom huwelijk huis bruid voorbereiding woonkamer Bruidsschoenen huwelijk Wommersom Haar & make-up huwelijk Wommersom Make-up bruid huwelijk Athina & Bert - Kasteel van Terhulpen 1 Uitzicht door raam Wommersom Aankleden bruidegom Wommersom Dichtknopen hemd mouw Wommersom Moeder neemt bruidsjurk Wommersom Dichtknopen bruidsjurk huwelijk Wommersom Aankleden bruid vader lacht Aankleden bruid Wommersom living Oorringen aanbrengen huwelijk Bruid van trap met vader First look huwelijk Wommmersom Bruidsboeket huwelijk Wommersom First look huwelijk bruidspaar kust Wommmersom Trouwkoppel vertrek bruidswagen Wommersom Kasteel van Hulpe bruidspaar knuffel Bruidspaar in sneeuw Brussel Bruidspaar voor Kasteel van Hulpe Handen vasthouden bruidspaar sneeuw Bruidspaar lacht fotoshoot sneeuw Kasteel van Terhulpen park trouwreportage Bruidspaar plezier trouwreportage Kasteel van Hulpe Kasteel van Terhulpen huwelijk sneeuw Winterhuwelijk Kasteel van Terhulpen Tuin kastel van Hulpe sneeuw bruidspaar wandelt fotoshoot Brussel Bruidspaar in sneeuw Kasteel van Terhulpen Kasteel van Hulpe huwelijk Kasteel van Hulpe trouwreportage Bruidspaar wandelt tuin in sneeuw Kasteel van Hulpe Trouwreportage Kastel van Terhulpen Bruidspaar park Kasteel van Terhulpen Kasteel van Hulpe bruidspaar in sneeuw Kasteel van Terhulpen bruidspaar op trappen Athina & Bert - Kasteel van Terhulpen 2 Bruid op ijsslee La Hulpe Bruidspaar meer Kasteel van Hulpe Familie avondfeest Appelterre-Eichem huwelijk Gedekte feesttafel huwelijk Appelterre-Eichem Tafeldekking bruidstafel Serveren Champagne avondfeest huwelijk Bruidspaar toast champagne Border Collie hond huwelijk avondfeest Detail handen bruidspaar huwelijk Bruidspaar op zetel avondfeest Toast avondfeest Appelterre-Eichem Ouders aan feesttafel huwelijk Oma serveert eten bruidspaar Avondeten bruidsfeest bruidspaar kust bij bruidstaart Bruidstaart soesjes toren Oma met bruidspels Dessert huwelijksfeest Appelterre-Eichem Afscheid dines huwelijk Appelterre-Eichem Hond kust zus Appelterre-Eichem Huwelijksdiner Appelterre-Eichem

Share this story