Fourth & Com – Thailand

Siam Beach couple walking on woorden pier
Koh-Kood-koppel-zit-op-pier-Siam-beach
Details-Thais-koppel-Siam-Beach-Koh-Kood
iam-Beach-Thailand-pier
Thais-romantisch-koppel-Siam-beach-knuffel
Details-handen-koppel-wandelt-in-zee-Siam-Beach-Koh-Kood
Koh-Kood-couple-shoot
Thais-koppel-knuffel-Siam-Beach-Thailand
Thais-koppel-op-pier-Saim-Beach-Koh-Kood
Thais koppel knuffel strand Koh Kood
Koppel-lacht-op-Siam-Beach-Thailand
Knuffel-strand-Siam-beach-Koh-Kood
Thais-koppel-Siam-beach-Koh-Kood
Siam-Beach-koppel-zit-op-palmboom
Siam-Beach-koppel-op-strand
Verliefd-Thais-koppel-Koh-Kood
Thais-koppel-op-blote-voeten-Siam-beach-strand
Koh-Kood-Thailand-koppel-speelt-onder-palmbomen
Fourth & Com - Thailand 1
Koppel-wandelt-op-pier-Siam-beach-Koh-Kood
Verloving-Siam-Beach-koppel-op-strand
Details-handen-koppel-Siam-Beach-Koh-Kood
Koh-Kood-koppel-wandelt-onde-palmbomen
Knuffel-koppel-Siam-beach-Koh-Kood
hais-koppel-wandelt-Siam-Beach-strand
Verloving-koppel-fotoreportage-Koh-Kood
Koh-Kood-zonsondergang-koppel-op-pier-Siam-Beach
Koh-Kood-romantisch-koppel-op-strand
Siam-beach-koppel-wandelt-op-strand
Zonsondergang-Koh-Kood-Thailand-Siam-Beach-Pier

Koh Kood, de onontdekte parel van Thailand

Koh Kood was mijn uiteindelijke bestemming na het drukke huwelijksseizoen 2022. Het is niet mijn eerste bezoek aan Thailand. Zo heb ik er ondermeer Krabi, Oa Nang, Phuket en Chiang Mai bezocht in mijn vorige reizen. Na het drukke jaar was op zoek naar rust in een veilige omgeving en een aangenaam klimaat. Na wat opzoekingswerk kwam ik uiteindelijk uit bij Koh Kood. Koh kood wordt dikwijls aanzien als het perfecte Thaise eiland.

Via Koh Chang

Het was de bedoeling om na mijn verblijf in Bangkok eerst naar Koh Chang te reizen, en vandaar de Ferry te nemen naar Koh Kood. Vanuit Bangkok is het ongeveer een 330km tot Koh Chang. Je kan hievoor een binnenvlucht nemen maar ik opteerde voor een privé taxi. Deze zou mij van mijn hotel in Bangkok, via de Ferry afzetten tot mijn hotel in Koh Chang.

Olifanten eiland Koh Chang

Het verblijf op Koh Chang beviel mij echter zo goed dat ik besloot om wat langer te blijven dan oorspronkelijk gepland. Het was er ook relatief rustig. Het toerisme was nog niet op het peil van voor corona en je zag behoorlijk wat winkels die verlaten waren en de crisis niet overleefd hadden. Het hotel in Koch Chang was zalig, het had een prachtig zwembad dat randloos uitkeek over de zee. S’morgens probeerde ik hier een 20tal baantjes te trekken. Hierna maakte in een wandeling naar White Sand beach waar er heel leuke restaurantjes waren met uitzicht op de zonsondergang op Koh Chang.

Ferry naar Koh Kood

Nadat ik mijn verblijf op Koh Chang met enkele dagen had verlengt besloot uiteindelijk toch om ook een kijkje te gaan nemen op Koh Kood. Het staat immers bekend als een van de laatste onontdekte parels van Thailand. Het was de bedoeling om niet te veel met fotografie bezig te zijn. Maar als ik een koppel zou kunnen vinden zou het zeker een unieke omgeving zijn om een koppel te fotograferen. Daarom had ik toch maar mijn camera met enkel mijn geliefde Canon Ef F1.4 lens.

Thais koppel Fourth en Com

Nadat ik enkele keren tevergeefs een koppel had aangesproken om een foto sessie te doen, probeerde ik het nog een laatste keer in Koh Kood. Ik zag een koppel op het strand waarvan de jongen een meisje intensief aan het fotograferen was. Zonder al te hoge verwachtingen besloot ik het koppel aan te spreken en te informeren of ze niet geïnteresseerd waren in een fotosessie bij zonsondergang. Tot mijn grote vreugde zegde het koppel toe en spraken we af om op deze plaats af te spreken rond 17u00 voor een korte sessie.

Foto sessie op Siam Beach

Om 17u ontmoeten we elkaar op het afgesproken punt. De bagage die Com bij zich had lieten we achter in de hut zodat we vrij konden bewegen zonder dat de tas altijd in beeld stond. We begonnen met een wandeling op de pier. Door het verschil in taal en cultuur was het moeilijker om de juiste toon te vinden in de communicatie. Daarom probeerde ik voorzichtig op te bouwen met gewoon wat wandelen hand in hand en zo het vertrouwen te kunnen winnen.

Fourth & Com

Hierna gingen we naar het strand. Ik zag dat Fourth en Com mooi gekleed waren. Volledig in het water gaan was dus geen optie zonder de kleren nat te maken. Tot aan de knie in het water was echter geen probleem voor het koppel. Het licht op het strand was heel zacht, en Fourth en Com waren heel enthousiast nadat ik hun enkele beelden had getoond op het scherm van mijn camera. Ze hadden niet zo veel tijd, dus na een half uurtje eindige we onze sessie. Dankbaar voor het koppel dat ze mij vertrouwde om samen een fotosessie te doen.