Fourth & Com – Koh Kood

Thais koppel op pier Siam Beach resort
Koh Kood koppel zit op pier Siam beach
Details Thais koppel Siam Beach Koh Kood
Thais koppel zit op strand Siam Beach
Siam Beach Thailand pier
Thais romantisch koppel Siam beach knuffel
Details handen koppel wandelt in zee Siam Beach Koh Kood
Verlovingsshoot Thailand Siam Beach Koh Kood
Thais koppel knuffel Siam Beach Thailand
Thais koppel op pier Saim Beach Koh Kood
Thais koppel fotoshoot Siam Beach Koh Kood
Koppel lacht op Siam Beach Thailand
Knuffel strand Siam beach Koh Kood
Thais koppel Siam beach Koh Kood
Siam Beach koppel zit op palmboom
Siam Beach koppel op strand
Verliefd Thais koppel Koh Kood
Thais koppel op blote voeten Siam beach strand
Koh Kood Thailand koppel speelt onder palmbomen
Siam Beach Koh Kood koppel kijkt naar boot
Koppel wandelt op pier Siam beach Koh Kood
Verloving Siam Beach koppel op strand
Details handen koppel Siam Beach Koh Kood
Koh Kood koppel wandelt onde palmbomen
Knuffel koppel Siam beach Koh Kood
Thais koppel wandelt Siam Beach strand
Verloving koppel fotoreportage Koh Kood
Koh Kood zonsondergang koppel op pier Siam Beach
Koh Kood romantisch koppel op strand
Siam beach koppel wandelt op strand
Zonsondergang Koh Kood Thailand Siam Beach Pier

Koh Kood, de onontdekte parel van Thailand

Koh Kood was mijn uiteindelijke bestemming na het drukke huwelijksseizoen 2022. Het is niet mijn eerste bezoek aan Thailand. Zo heb ik er ondermeer Krabi, Oa Nang, Phuket en Chiang Mai bezocht in mijn vorige reizen. Na het drukke jaar was op zoek naar rust in een veilige omgeving en een aangenaam klimaat. Na wat opzoekingswerk kwam ik uiteindelijk uit bij Koh Kood. Koh kood wordt dikwijls aanzien als het perfecte Thaise eiland.

Via Koh Chang

Het was de bedoeling om na mijn verblijf in Bangkok eerst naar Koh Chang te reizen, en vandaar de Ferry te nemen naar Koh Kood. Vanuit Bangkok is het ongeveer een 330km tot Koh Chang. Je kan hievoor een binnenvlucht nemen maar ik opteerde voor een privé taxi. Deze zou mij van mijn hotel in Bangkok, via de Ferry afzetten tot mijn hotel in Koh Chang.

Olifanten eiland Koh Chang

Het verblijf op Koh Chang beviel mij echter zo goed dat ik besloot om wat langer te blijven dan oorspronkelijk gepland. Het was er ook relatief rustig. Het toerisme was nog niet op het peil van voor corona en je zag behoorlijk wat winkels die verlaten waren en de crisis niet overleefd hadden. Het hotel in Koch Chang was zalig, het had een prachtig zwembad dat randloos uitkeek over de zee. S'morgens probeerde ik hier een 20tal baantjes te trekken. Hierna maakte in een wandeling naar White Sand beach waar er heel leuke restaurantjes waren met uitzicht op de zonsondergang op Koh Chang.

Ferry naar Koh Kood

Nadat ik mijn verblijf op Koh Chang met enkele dagen had verlengt besloot uiteindelijk toch om ook een kijkje te gaan nemen op Koh Kood. Het staat immers bekend als een van de laatste onontdekte parels van Thailand. Het was de bedoeling om niet te veel met fotografie bezig te zijn. Maar als ik een koppel zou kunnen vinden zou het zeker een unieke omgeving zijn om een koppel te fotograferen. Daarom had ik toch maar mijn camera met enkel mijn geliefde Canon Ef F1.4 lens.

Thais koppel Fourth en Com

Nadat ik enkele keren tevergeefs een koppel had aangesproken om een foto sessie te doen, probeerde ik het nog een laatste keer in Koh Kood. Ik zag een koppel op het strand waarvan de jongen een meisje intensief aan het fotograferen was. Zonder al te hoge verwachtingen besloot ik het koppel aan te spreken en te informeren of ze niet geïnteresseerd waren in een fotosessie bij zonsondergang. Tot mijn grote vreugde zegde het koppel toe en spraken we af om op deze plaats af te spreken rond 17u00 voor een korte sessie.

Foto sessie op Siam Beach

Om 17u ontmoeten we elkaar op het afgesproken punt. De bagage die Com bij zich had lieten we achter in de hut zodat we vrij konden bewegen zonder dat de tas altijd in beeld stond. We begonnen met een wandeling op de pier. Door het verschil in taal en cultuur was het moeilijker om de juiste toon te vinden in de communicatie. Daarom probeerde ik voorzichtig op te bouwen met gewoon wat wandelen hand in hand en zo het vertrouwen te kunnen winnen.

Fourth & Com

Hierna gingen we naar het strand. Ik zag dat Fourth en Com mooi gekleed waren. Volledig in het water gaan was dus geen optie zonder de kleren nat te maken. Tot aan de knie in het water was echter geen probleem voor het koppel. Het licht op het strand was heel zacht, en Fourth en Com waren heel enthousiast nadat ik hun enkele beelden had getoond op het scherm van mijn camera. Ze hadden niet zo veel tijd, dus na een half uurtje eindige we onze sessie. Dankbaar voor het koppel dat ze mij vertrouwde om samen een fotosessie te doen.

Share this story