Jorick & Katia – Kalmthoutse heide

Koppelshoot Kalmthoutse heide loveshoot
Koppel kust Kalmthoutse heide
Koppel zonsondergang knuffel
Koppel speelt Kalmthout natuurgebied
Speels koppel lovehoot Kalmthout zonsondergang
Koppel loopt natuurpark Koppel onder Kalmthoutse heide
Jongen draag meisje zonsondergang natuurpark
Zonsondergang save the date Kalmthout
Koppel knuffelt in gras zonsondergang
Kalmthoutse heide koppel zit zonsondergang
Koppel kust natuurpark
Koppel bos Kalmthoutse heide
Zonsondergang in hoge gras koppel
Knuffel zonsondergang bos
Koppel speelt zonsondergang
Save the Date Kalmthoutse heide
Koppel zit in hoog gras zonsondergang
Details handen koppel natuurpark
Koppel knuffelt in gras
Koppel onder dennenbomen Kalmthout
Huwelijksreportage Kalmthoutse heide

Koppelshoot Kalmthoutse heide

Koppelshoot Kalmthoutse heide

Deze fotoreportage van Jorick en Katia is een reportage van een collega fotograaf. Een tijdje geleden kwam hij met de vraag om een koppelshoot te doen. Deze fotoreportage was een cadeau wat hij had ontvangen. Na wat overleg kozen we voor de koppelshoot Kalmthoutse heide als locatie. Dit bij zonsondergang, om zo gebruik te kunnen maken van het mooie zachte warme licht.

Richting koppelshoot Kalmthoutse heide

Omdat het nog een eindje stappen was van de parking naar de eigenlijke locatie hadden we afgesproken om 19u op de parking voor de koppelshoot Kalmthoutse heide. Het was een uurtje rijden vanuit Hasselt, en om wat marge in te bouwen vertrok 10 minuutjes vroeger. Ruim voldoende om rustig naar de Kalmthoutse heide te rijden. Op zondagen is er immers bijna geen kans op file. Dit was gerekend zonder de wegenwerken in Ranst. Na een half uur file en nagelbijtend aanschuiven bereikte in om 19u20 de parking van de Kalmthoutse heide.

Jorick en Katia

Jorick en Katia waren al aan het wachten op de parking. Ik nam vlug mijn materiaal en wandelden naar het natuurgebied. Jorick is een collega fotograaf die ik al enkele keren heb ontmoet. Tijdens de wandeling was er ook wat tijd om kennis te maken met Katia, de sympathieke vriendin van Jorick.

Collega fotograaf

De Kalmthoutse heide is zelf een van de favoriete fotolocatie van Jorick. Hierdoor kon hij zijn favoriete plaatsjes aanwijzen om zo onze verloren tijd al snel in te halen. Het was een van de eerste echt zonnige dagen. En het was daarom zelfs even wachten tot het zonlicht wat zachter werd voor ze echt van start konden gaan met fotograferen.

Spontane foto's

De liefde en dynamiek zat duidelijk goed tussen Jorick en Katia. Via allerlei speelse opdrachtjes probeerde ik emoties en spontane reacties vast te leggen. Jorick had ook geen enkele moeite om Katia op te tillen aansluitend los rond zijn hals te zwieren. Als afwisseling maakten we ook wat meer intieme ingetogen foto's.

Prachtige locatie

Ik had al regelmatig heel wat mooie foto's zien verschijnen van de Kalmthoutse heide. Deze locatie stond dan ook al lang op mijn verlanglijstje. Jorick en Katia waren met hun energie en onvoorwaardelijke liefde het ideaal koppel. De shoot verliep heel ontspannen. Voor Jorick was het leuk om kennis te maken mijn manier van poseren. Katia was alleszins gewonnen voor de speelse opdrachtjes.

Zonsondergang:

Tegen het einde van de shoot gingen we iets verder het natuurpark in. Hier was een open vlakte vanwaar we mooi de zon konden zien ondergaan. Eenmaal als de zon aan de horizon staat gaat het heel snel. De laatste minuten van de shoot probeerden wij zo goed mogelijk te benutten met enkele intiemere close-ups en ook enkele wijdere shots waarop het landschap mooi in beeld kwam.

Terugtocht

Na de zonsondergang gingen we moe maar voldoen terug naar onze auto's. Jorick en Katia hadden ondertussen ook honger gekregen. Het was toch nog allemaal goed gekomen na het tijdverlies in de file. En het was een heel leuke ervaring voor ons allemaal.

Leuke reactie

Jorick is een collega fotograaf, van wie ik zijn werk reeds lang bewonder. Er was dus toch een zekere druk om niet te ontgoochelen. Zijn reactie 'het resultaat is extreem geweldig en fantastisch Ronny !!!!' deed mij dan ook extra plezier. Zeker nadat hij vergeten was op zijn capslock uit te zetten, waardoor alles nog eens extra in de verf werd gezet in dikke hoofdletters.

Kalmthoutse heide bij zonsondergang

De kalmhoutse heide is zeker een fotolocatie waar ik nog een keertje zou willen fotograferen. Zeker bij zonsondergang is het een van de mooiste fotolocaties in België. Laat me zeker iets weten als je er een reportage zou willen.

Share this story