Lieze & Thomas – Kruidtuin

bruidspaar-knuffelt-in-Kruidtuin-Leuven
bruid-wandelt-naar-bruidegom-in-tuin
First-look-huwelijk-in-tuin
first-look-huwelijk-bierbeek
bruidspaar-kust-first-look
Sint-Kwintenskerk-Leuven
Sint-Kwintenskerk-huwelijk intrede bruid met vader
bruidspaar-in-kerk-Leuven
sint-kwintenskerk-huwelijk
bruidsboeket-Sint-Kwintenskerk
speech-bruidspaar-Sint-Kwintenskerk
bruidspaar-Sint-Kwintenskerk
Speech-moeder-Sint-Kwintenskerk
Live-muziek-Sint-Kwintenskerk
details-handen-bruidspaar
Ja-woord-huwelijk-Sint-Kwintenskerk
kus-bruidspaar-Sint-Kwintenskerk
applaus-huwelijk-Sint-Kwintenskerk
Uittrede-huwelijk-Sint-Kwintenskerk
rijst-gooien-Sint-Kwintenskerk
groeten-huwelijk-Sint-Kwintenskerk
oma-groet-bruid-uittrede-Sint-Kwintenskerk
bruid-koud-kippenvel-Sint-Kwintenskerk
vriendin-groet-uittrede-kerk
uittrede-Sint-Kwintenskerk-bruid-rijst-in-haar
Trouwreportage-kruidtuin-Leuven
trouwkoppel-op-zitbank-kruidtuin-Leuven
Speels-bruidspaar-op-zitbank-Kruidtuin-Leuven
Trouwkoppel-in-serre-kruidtuin-Leuven
Kruidtuin-Leuven-bruidspaar-kus
Huwelijksreportage-kruidtuin-Leuven
Bruidegom-kust-bruid-kruidtuin-Leuven
Kruidtuin-Leuven-bruidspaar-op-zitbank
Trouwkoppel-in-kruidtuin-Leuven
Bruidspaar-trouwreportage-in-kruidtuin-Leuven
details-bruidspaar-in-tuin
huwelijksreportage-serre-kruidtuin-Leuven
Goed-van-Gothem-huwelijksreportage
Heers-bruidspaar-portret

Kruidtuin Leuven in voor een enthousiast koppel:

Corona! Ook het huwelijk van Lieze en Thomas kon hieraan niet ontsnappen. Hierdoor zou de dag er anders uitzien dan normaal. Het aantal aanwezigen in kerk was beperkt en het geplande avondfeest kon uiteindelijk niet meer doorgaan. Niet fijn, maar vermits het koppel toch heel graag wou trouwen bleek de beste oplossing om het huwelijk gewoon op te splitsen en het avondfeest te verplaatsen naar volgend jaar. Om voor deze extra dag geen meerkost aan te rekenen werd ik door het koppel al voor huwelijk uitgeroepen tot hun persoonlijke held. Ze volgde ook mijn tips om de huwelijksreportage niet in volle zon te doen, maar bij avondlicht in de kruidtuin Leuven.

Voorbereidingen in het ouderlijk huis:

De voorbereidingen vonden plaats in het ouderlijk huis te bierbeek. De haar en make-up styliste was al druk in de weer toen ik aankwam op de bestemming. De sfeer was warm en gezellig. Er was voldoende tijd voorzien zodat alles rustig kon verlopen. Nadat de bruid haar prachtige trouwjurk had aangedaan arriveerden de eerste gasten, en kon iedereen zich klaarmaken voor de first look in de tuin. Hierna gingen we verder voor het kerkelijk huwelijk. in de Sint-Kwintenskerk in Leuven.

Kerkelijk huwelijk Sint-Kwintenskerk:

Het kerkelijk huwelijk vond plaats in de mooie Sint-Kwintenskerk in het centrum van Leuven. Nadat Thomas haar bruid opwachtte in de kerk tot Lieze samen met haar vader langs het gangpad de kerk betreden kon de prachtige viering van start gaan. De mis werd opgeluisterd door prachtige live muziek. Het aantal mensen was beperkt maar dit zou de viering niet minder mooi maken. Na de uittrede uit de kerk en het maken van wat groepsfoto’s was het tijd voor de huwelijksreportage.

Kruidtuin Leuven:

We reden samen naar Kruidtuin Leuven voor de huwelijksreportage. Lieze en Thomas hadden eerst het begijnhof voorgesteld als fotolocatie. Maar het nadrukkelijke rechthoekige brik motief van de stenen muren zorgt al snel voor een onrustige en overheersende achtergrond. Daarom dat ik de kruidtuin Leuven voorstelde bij avondlicht. Het is een van de oudste botanische tuinen van België. Ze is aangelegd door de universiteit van Leuven in 1738 voor de studenten van geneeskunde. Liefhebbers van planten en kruiden kunnen hier zeker hun hart ophalen en de uitgebreide collecties van planten. De sfeer tijdens de shoot was heel gemoedelijk. En er was tijd genoeg om het koppel te laten genieten van elkaar.

Connectie shoot Kruidtuin Leuven:

De Kruidtuin Leuven is een locatie met heel veel afwisseling op een kleine oppervlakte en dus een ideale plaats voor een fotoreportage. In plaats van het woord fotoreportage zou ik graag het woord connectie reportage willen gebruiken. In plaats van directe instructies te geven geef ik liever kleine opdrachten om zo het koppel in een setting te plaatsen waar ze hun emoties op een spontane manier kunnen tonen. Lieze en Thomas waren een droom om mee te werken. Het speelse karakter en het warme karakter van het koppel werd nog meer versterkt door allerlei grappige opdrachtjes.

Goed van Gothem:

Om het hele verhaal van de perfecte dag te kunnen vertellen besloot ik om samen met het koppel mee te rijden naar hun feestzaal ‘goed van Gothem’. Onderweg zijn we nog even gestopt in de open velden om enkele foto’s te maken. Waarna ik het koppel liet genieten van elkaar bij een lekker glas bubbels. Wat een mooie dag. Bedankt dat ik erbij mocht zijn, en voor de heel mooie woorden als dank voor de foto’s. Ik kijk alvast met ongeduld uit naar volgend jaar voor het grote avondfeest.