Li-Yen & Stijn – Poortgebouw

Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 1
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 2
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 3
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 4
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 5
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 6
Schemmersberg Genk trouwreportage bruidspaar wandelt
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 7
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 8
Schemmersberg heide bruidspaar knuffelt
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 9
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 10
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 11
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 12
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 13
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 14
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 15
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 16
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 17
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 18
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 19
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 20
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 21
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 22
Museumkerk Sint-Pieter gasten luisteren
Museumkerk Sint-Pieter Ja-woord bruidegom huwelijk
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 23
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 24
Museumkerk Sint-Pieter uitwisselen huwelijksringen
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 25
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 26
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 27
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 28
Receptie Poortgebouw Oud Rekem huwelijk
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 29
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 30
Poortgebouw bruidstaart
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 31
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 32
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 33
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 34
Trouwfeest Poortgebouw Oud Rekem
Dansfeest Poortgebouw Oud Rekem trouw
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 35
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 36
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 37
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 38
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 39

Poortgebouw Oud Rekem

Li-Yen en Stijn hadden het Poortgebouw van Oud Rekem gekozen als feestzaal voor hun huwelijk. De voorbereidingen gingen van start in het nabijgelegen hotel 'In de Bleick'. Er was die dag een wielerwedstrijd aan de gang, dus hadden we de tip gekregen om onze auto te parkeren aan de nabijgelegen parking van de vaart. Hier kwam ik al onmiddellijk het haar en make-up team 'Glow by Beauty' tegen die het haar de make-up van bruid en suite zouden verzorgen.

First look

De eerste keer dat Li-Yen en Stijn elkaar zouden zien was op het binnentuintje van het hotel. De parking voor het hotel stond vol met geparkeerde wagens. En de tuin was niet volledig in orde voor het voorjaar. Gelukkig vond ik nog snel een klein plaatsje zonder ochtendzon om de first look te laten plaatsvinden.

Huwelijksreportage op Schemmersberg

Poortgebouw Oud Rekem is een prachtige locatie, gelegen in het mooie stadje Oud Rekem. Maar het binnenplein voor het kasteel en de stad vol met geparkeerde wagens is toch te beperkt voor een huwelijksreportage in volle zon. Daarom hadden we gekozen voor Schemmersberg. Het witte zand zou het felle zonlicht toch wat kunnen verzachten en er is ook een bos en wat hoge bomen om schaduw te zoeken.

Emotie door beweging

Het was nog even rechtsomkeer maken, toen bleek dat we het huwelijksboeket waren vergeten, maar gelukkig was de tijdslijn niet al te strak zodat we nog mooi op tijd aankwamen om wat foto's van het jonge verliefde koppel te kunnen maken. Li-yen ruilde haar bruidsschoenen in voor een paar witte sneakers zodat ze vlot kon bewegen en niet met haar naaldhakken in het mulle zand zou blijven steken. Het was een zonnige dag met af en toe een kleine wolk. Zodra die wat schaduw gaf schakelden we een versnelling hoger om te profiteren van het zachtere licht.

Museum kerk Sint Pieter

Het kerkelijk huwelijk zou plaatsvinden in het prachtige Museum kerkje Sint Pieter, gelegen op het plein vlak tegenover het Poortgebouw. Na de intrede van Li-Yen met haar vader werd de ceremonie opgeluisterd met mooie live muziek Swedischcellist. Tijdens de dienst werd, net voor het ja-woord alleen Li-Yen verlicht door een zonnestraal die door het glasraam scheen. Een heilig moment volgens de vader van Li-Yen, aan wie ik na de kerkdienst al even een preview van de foto liet zijn op mijn LCD scherm van mijn camera.

Receptie binnenplein poortgebouw

Na het kerkelijk huwelijk werden alle gasten opgewacht door het bruidspaar op het mooie binnenplein van het Poortgebouw. De ligging vlakbij het kasteel is werkelijk adembenemend, en Mieke, de eigenares van het Poortgebouw is moeilijk om te overtreffen in haar passie en decoratiekunst om alles sprookjesachtig mooi te decoreren en de gasten een onvergetelijke dag te bezorgen.

Golden hour shoot op het binnenplein

Na de receptie hadden we nog even wat tijd ingepland om op het binnenplein nog wat portretten te maken bij het zachte licht van zonsondergang. En ook wat groepsfoto's. Er was een groot aantal gasten, maar gelukkig was er voldoende tijd ingepland en verliep alles vlot om alle groepsfoto's te kunnen maken.

Feesten in stijl

De feestzaal was zoals altijd prachtig aangekleed met bloemstukken. De gasten konden in deze prachtige setting genieten van een heerlijke bruidsmaaltijd alvorens het feest af te sluiten met een geweldig dansfeest. Na de openingsdans mochten Li-Yen en Stijn nog de bruidstaart aansnijden. Wie dacht dat deze kleine onderbreking het dansfeest zou laten stilvallen was mis. Bedankt Li-Yen en Stijn voor alle vertrouwen en dat jullie u zou durfde openstellen. Een dag om niet meer te vergeten.

Ceremoniemeester - The blondeweddingreporter
Bruidstaart - Cake-a-Licious
Live muziek - Swedishcellist
Bloemen - Tuinmeijers
Haar & make-up - Glow by beauty

Share this story