Li-Yen & Stijn – Poortgebouw

Knuffel-bruidspaar-Schemmersberg-Genk
First-look-huwelijk-Chinees-Belgisch-huwelijk
First-look-huwelijk-Oud-Rekem
Bruidsboeket-trouw
Bruid-en-bruidegom-in-heide-Schemmersberg-Genk
Huwelijksreportage-in-heide-Schemmersberg-Genk
Bruidspaar-op-duinen-Schemmersberg-Genk
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 1
Schemmersberg-Genk-bruidspaar-zit-op-boomstronk
Koppel-in-bos-Schemmersberg-Genk
Bruidspaar-wandelt-uit-bos-Schemmersberg-Genk
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 2
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 3
Ja-Woord kerk oud rekem
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 4
Huwelijksreportage-Schemmersberg-Genk-heide
Bruidspaar-wandelt-over-kasteelbrug-oud-Rekem
Bruidspaar-wandelt-van-trap-kasteel-Oud-Rekem
Bruidspaar juich Poortgebouw Oud Rekem
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 5
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 6
Speech-broer-huwelijk-museumkerk-oud-rekem
Detail-handen-bruidspaar-museumkerk-Oud-Rekem
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 7
Viool-muziek-huwelijk-museumkerk-oud-Rekem
Ja-Woord kerk oud rekem Bruidegom
Li-Yen & Stijn - Poortgebouw 8
Museumkerk-oud-Rekem-ja-woord-huwelijk
Sint Pieterkerk lichtbundel op bruid
Uitwisselen huwelijksringen Sint Pieterkerk Oud Rekem
Bruidspaar-kust-museumkerk-oud-Rekem
Uittrede-bruidspaar-museumkerk-Oud-Rekem
Poortgebouw-oud-Rekem-receptie-huwelijk
Ontvangen-gasten-receptie-trouw-poortgebouw-oud-Rekem
Receptie gasten Poortgebouw oud rekem
Intrede-bruidspaar-poortgebouw-oud-Rekem
Bruidstaart poortgebouw oud rekem
Poortgebouw-Oud-Rekem-aansnijden-bruidstaart
Openingsdans-huwelijk-Poortgebouw-Oud-Rekem
Poortgebouw-oud-Rekem-openingsdans
Gasten-kijken-openingsdans-Poortgebouw-Oud-Rekem
Bruidspaar-danst-Poortgebouw-oud-Rekem
Poortgebouw-oud-Rekem-meisjes-dansen-trouwfeest
Trouwkoppel-kust-openingsdans-poortgebouw-oud-Rekem

Poortgebouw Oud Rekem

Li-Yen en Stijn hadden het Poortgebouw van Oud Rekem gekozen als feestzaal voor hun huwelijk. De voorbereidingen gingen van start in het nabijgelegen hotel ‘In de Bleick’. Er was die dag een wielerwedstrijd aan de gang, dus hadden we de tip gekregen om onze auto te parkeren aan de nabijgelegen parking van de vaart. Hier kwam ik al onmiddellijk het haar en make-up team ‘Glow by Beauty’ tegen die het haar de make-up van bruid en suite zouden verzorgen.

First look

De eerste keer dat Li-Yen en Stijn elkaar zouden zien was op het binnentuintje van het hotel. De parking voor het hotel stond vol met geparkeerde wagens. En de tuin was niet volledig in orde voor het voorjaar. Gelukkig vond ik nog snel een klein plaatsje zonder ochtendzon om de first look te laten plaatsvinden.

Huwelijksreportage op Schemmersberg

Poortgebouw Oud Rekem is een prachtige locatie, gelegen in het mooie stadje Oud Rekem. Maar het binnenplein voor het kasteel en de stad vol met geparkeerde wagens is toch te beperkt voor een huwelijksreportage in volle zon. Daarom hadden we gekozen voor Schemmersberg. Het witte zand zou het felle zonlicht toch wat kunnen verzachten en er is ook een bos en wat hoge bomen om schaduw te zoeken.

Emotie door beweging

Het was nog even rechtsomkeer maken, toen bleek dat we het huwelijksboeket waren vergeten, maar gelukkig was de tijdslijn niet al te strak zodat we nog mooi op tijd aankwamen om wat foto’s van het jonge verliefde koppel te kunnen maken. Li-yen ruilde haar bruidsschoenen in voor een paar witte sneakers zodat ze vlot kon bewegen en niet met haar naaldhakken in het mulle zand zou blijven steken. Het was een zonnige dag met af en toe een kleine wolk. Zodra die wat schaduw gaf schakelden we een versnelling hoger om te profiteren van het zachtere licht.

Museum kerk Sint Pieter

Het kerkelijk huwelijk zou plaatsvinden in het prachtige Museum kerkje Sint Pieter, gelegen op het plein vlak tegenover het Poortgebouw. Na de intrede van Li-Yen met haar vader werd de ceremonie opgeluisterd met mooie live muziek Swedischcellist. Tijdens de dienst werd, net voor het ja-woord alleen Li-Yen verlicht door een zonnestraal die door het glasraam scheen. Een heilig moment volgens de vader van Li-Yen, aan wie ik na de kerkdienst al even een preview van de foto liet zijn op mijn LCD scherm van mijn camera.

Receptie binnenplein poortgebouw

Na het kerkelijk huwelijk werden alle gasten opgewacht door het bruidspaar op het mooie binnenplein van het Poortgebouw. De ligging vlakbij het kasteel is werkelijk adembenemend, en Mieke, de eigenares van het Poortgebouw is moeilijk om te overtreffen in haar passie en decoratiekunst om alles sprookjesachtig mooi te decoreren en de gasten een onvergetelijke dag te bezorgen.

Golden hour shoot op het binnenplein

Na de receptie hadden we nog even wat tijd ingepland om op het binnenplein nog wat portretten te maken bij het zachte licht van zonsondergang. En ook wat groepsfoto’s. Er was een groot aantal gasten, maar gelukkig was er voldoende tijd ingepland en verliep alles vlot om alle groepsfoto’s te kunnen maken.

Feesten in stijl

De feestzaal was zoals altijd prachtig aangekleed met bloemstukken. De gasten konden in deze prachtige setting genieten van een heerlijke bruidsmaaltijd alvorens het feest af te sluiten met een geweldig dansfeest. Na de openingsdans mochten Li-Yen en Stijn nog de bruidstaart aansnijden. Wie dacht dat deze kleine onderbreking het dansfeest zou laten stilvallen was mis. Bedankt Li-Yen en Stijn voor alle vertrouwen en dat jullie u zou durfde openstellen. Een dag om niet meer te vergeten.

Ceremoniemeester – The blondeweddingreporter
Bruidstaart – Cake-a-Licious
Live muziek – Swedishcellist
Bloemen – Tuinmeijers
Haar & make-up – Glow by beauty