Lien & Jeroen – Provincieraadsgebouw

De Teut Zonhoven trouwfoto bruidspaar hand in hand
Laura Scheffers haar & make-up huwelijk
Laura Scheffers Haar en make-up
Voorbereiding trouw moeder helpt bruidegom aankleden
Voorbereiding huwelijk bruid in woonkamer Kuringen
Trouw juwelen aandoen bruid Kuringen
Trouw voorbereiding bruid met bruidsmeisjes Kuringen
First look huwelijk Kuringen in tuin
First look tuin Kuringen huwelijk bruidspaar knuffelt
First look in tuin bij Kastanjeboom huwelijk
Provincieraadsgebouw Hasselt intrede bruidspaar huwelijk
Provincieraadsgebouw Hasselt huwelijk
Provincieraadsgebouw Hasselt huwelijk bruidspaar in trouwzaal
Provincieraadsgebouw Hasselt trouw familie
Provincieraadsgebouw Hasselt huwelijk bruidspaar kust in trouwzaal
Provincieraadsgebouw Hasselt uittrede bruidspaar met brandweermannen
De Teut fotoreportage trouw bruidspaar in landschap
Bruidspaar kust De Teut Zonhoven
Trouwfoto De Teut Zonhoven bruidspaar bij boom
De Teut trouwreportage bruidspaar zit op tak
De Teut Zonhoven detail handen bruidspaar trouwfoto
De Teut Zonhoven bruidspaar wandelt over heide
De Teut Zonhoven huwelijk portret bruidspaar onder boom
Details handen trouwfoto De Teut Zonhoven
De Teut Zonhoven bruidspaar zit op boomstronk
Bruidsreportage De Teut Zonhoven koppel knuffelt
Detail bruidsboeket op tak de Teut Zonhoven
De Teut Zonhoven bruidspaar zit op boom in natuurgebied
Trouwfoto buitenlocatie De Teut Zonhoven
Huwelijksreportage De Teut Zonhoven bruidspaar knuffelt
De Teut Zonhoven trouwfoto bij boom natuurgebied
De Teut Zonhoven bruidspaar wandelt op zandberg
Fotoreportage Zonhoven De Teut
Bruidspaar knuffelt trouwfoto De Teut Zonhoven
Bruidspaar wandelt op de teut zonhoven
Cachecour Houthalen binnenceremonie trouw
Cachecour binnenceremonie trouw intrede bruid met vader
Cachecour binnenceremonie huwelijk speech
Cachecour binnenceremonie familie en vrienden genieten
Cachecour binnenceremonie huwelijk live muziek
Cachecour binnenceremonie speech huwelijk
Cachecour binnenceremonie baby kijkt en wijst met vinger
Cachecour binnenceremonie ja-woord bruidspaar
Cachecour binnenceremonie kust bruidspaar
Cachecour binnenceremonie uittrede bruidspaar tent
Cachecour huwelijk receptie
Cachecour huwelijk diavoorstelling
Cachecour huwelijk voordracht vrienden
Cachecour huwelijk openingsdans Houthalen
Cachecour huwelijk dansfeest in Houthalen
Cachecour Houthalen trouw avondfeest
Cachecour Houthalen trouw dansfeest
Cachecour Houthalen feestzaal huwelijk dansfeest
Cachecour trouw feestzaal dansfeest
Cachecour huwelijk bruid danst op avondfeest
Cachecour trouw feestzaal groepsfoto dansvloer
Cachecour huwelijk bruid danst met vriendin
Cachecour huwelijk bruidegom op schouders
Cachecour huwelijk bruid en bruidegom

Oud Provincieraadsgebouw Hasselt

Lien en Jeroen gingen trouwen in het oud Provincieraadsgebouw te Hasselt. Een tijdje geleden waren ze kort aanwezig geweest op het huwelijk van Anne en Steve. Dat toen nog in heel beperkte kring plaatvond onder Corona beperkingen. Lien en Jeroen waren hier in aanraking gekomen met mijn fotografie. Ze waren nu een prachtig huis aan het bouwen, en alhoewel ze alle centjes konden gebruiken kwamen ze toch een keertje langs. Omdat ze niet enkel verliefd waren geworden op elkaar, maar ook een heel kleine beetje op mijn fotografie.

Kennismakingsgesprek

We spraken daarom af voor een eerste kennismakingsgesprek. Lien en Jeroen kregen de bevestiging van de stijl van foto's die ze kenden van het huwelijk van Anne en Steve. Maar ze moesten keuzes maken. De bouw van het huis was kostelijk en ze stonden voor het hetzelfde dilemma als zoveel jonge koppels. Ze konden zich in deze fase van hun leven het zich financieel eigenlijk niet veroorloven vermits het bouwen van een huis nu eenmaal een heel dure aangelegenheid is.

Kleine inspanning

Tijdens het kennismakingsgesprek merkte ik de welgemeende waardering van het koppel voor mijn fotografie en deed ik daarom een kleine tegemoetkoming om toch tot een akkoord te kunnen komen. Hierdoor konden ze hun mooiste dag beleven en laten vastleggen door een fotograaf met hun gewenste stijl.

Haar & make-up

De voorbereiding zou plaats vinden in hun nog niet volledig afgewerkte nieuwe woonhuis in Hasselt. Eenmaal aangekomen zag ik dat Laura Scheffers voor de haar en make-up al ter plaatse was. Ze was tevens een goede vriendin van Lien. Een op en top professionele make-up artieste die haar gelijke niet kent, en waar ik in het verleden al dikwijls en heel graag mee heb samengewerkt. Een echte aanrader. De stijl en het vakwerk van de haar make-up zorgen er telkens weer voor dat bruidjes er prachtig uitzien. Fris, modern en toch romantisch. Ga voor inspiratie maar eens een kijkje nemen op haar website. LauraScheffers.com

Voorbereiding

Ook de vriendinnen van Lien kwamen aan voor haar en make-up en zich klaar te maken de grote dag. De sfeer van de dames onder elkaar zal ik nooit vergeten. Extreem grappig, het soort humor die alleen goede vriendinnen onder elkaar kunnen hebben. En ook al voelde ik mij een klein beetje een indringer, als enige man in het gezelschap. Het deed me echt een beetje denken aan een aflevering van 'friends'. Grappig, sexy maar altijd met stijl.

Prachtig huis

Ook het huis kon mij wel bekoren. Een prachtige moderne villa, minimaal, helder, wit, strak, met fijne details en warme accenten van hout. Ik hou zelf ook wel van architectuur en mooie dingen. Dit kwam toch wel heel dicht bij mijn ultieme droomwoning. Ook een genot om hier de voorbereidingen te kunnen fotograferen in al het natuurlijke licht.

Aankleden Lien

Het aankleden van Lien gebeurde dan ook in de mooie leefruimte. Er waren voldoende grote ramen, en vermits ze uitkeken op de tuin was er ook voldoende privacy. De blik van de vriendinnen van Lien spraken boekdelen bij het aanschouwen van Lien in haar bruidskleed. En de echte first look met Jeroen moest dan nog komen. Die gingen we doen bij het ouderlijk huis van Jeroen, een straat verder. Ze hadden een mooie kastanje boom in de tuin. Die zou fotografisch een mooie afwisseling geven als locatie tegenover het minimale moderne interieur van de voorbereiding.

First look

Na eerst wat foto's te hebben gemaakt van het aankleden van Jeroen was het tijd om het signaal te geven aan Lien dat alles klaar was voor de first look. Jeroen stond zoals gepland Lien op te wachten bij de kastanjeboom in de tuin van het ouderlijk huis van Jeroen. Ook de aanwezige familie en vrienden konden meegenieten en werden emotioneel van dit prachtige moment.

Provincieraadsgebouw voor het wettelijk huwelijk

Hierna vertrokken we met de wagen naar het oud Provincieraadsgebouw van Hasselt voor het wettelijk huwelijk. Het Provincieraadsgebouw is gelegen in dezelfde straat als het oud stadhuis dat momenteel gerenoveerd wordt en waar momenteel regelmatig kunst tentoonstelling plaatsvinden. De wagen konden we vlakbij het Provincieraadsgebouw parkeren en zo waren we mooi op tijd voor het wettelijk huwelijk.

Wettelijk huwelijk

Het provincieraadsgebouw is groter dan het voornamelijk stadhuis en was mooi gevuld toen Lien fier hun intrede maakte voor het voltrekken van het huwelijk. Het huwelijk werd bezegeld de gebruikelijke kus en na de ceremonie werden Lien en Jeroen buiten aan het Provincieraadsgebouw opgewacht door het brandweercorps voor een spectaculaire uittrede. Hiervoor dienden ze door het rookgordijn van de brandblussers te stappen. Waarna ze aan de achterkant van het Provincieraadsgebouw werden opgewacht en gefeliciteerd door familie en vrienden.

De Teut

Na het wettelijk huwelijk vertrokken we met de wagen van het Provincieraadsgebouw naar het nabijgelegen natuurreservaat de Teut. Het weer was perfect, en het was een rustpunt voor het koppel om even te kunnen genieten van elkaar en de rust in de natuur. We wandelden rustig door het natuurpark en ik maakte ondertussen wat portretten van het koppel. Lien had enorm veel expressie en de speciale connectie en magie tussen hun twee was duidelijk aanwezig. Het was dan ook een plezier om het prachtige fotogenieke koppel te fotograferen in dit uniek natuurpark.

Cachecour

Hierna ging het verder naar de feestzaal cachecour. Er was een ceremonie voorzien in een tent om het huwelijk te bezegelen met een persoonlijke ceremonie in het bijzijn van vrienden en familie. De lichtomstandigheden waren achter verre van ideaal. Het was aarde donker in de tent, en buiten scheen de zon. Het bruidspaar diende tot overmaakt van ramp net op de rand van de donkere tent en de felle verlichte achtergrond te zitten. Enorm veel contrast. Heel donkere gezichten tegen een overbelichte achtergrond. De fotografische hel. Gelukkig heb door het in snel tempo opstellen van mijn off camera flitsen nog een aanvaardbaar resultaat gekregen.

Receptie en avondfeest

De prachtige dag werd na de receptie uiteindelijk afgesloten met een lekker diner en dansfeest in de feestzaal Cachecour. Een prachtige dag, een geweldige sfeer en een supertof koppel. Bedankt dat jullie u zo durfde openstellen en voor alle vertrouwen.

Haar & make-up: Laura Scheffers - LauraScheffers.com
Feestzaal Cachecour - Cachecour.be

Share this story