Silke & Joni – Engelenburcht

Engelenburcht

Engelenburcht de feestzaal voor Silke & Joni

Het unieke Ursulinenklooster Engelenburcht met haar prachtige kapel feestzaal was de gedroomde locatie voor Silke en Joni.  Maar door de corona maatregelen hebben ze hun huwelijk van vorig jaar moeten uitstellen naar dit jaar. Feesten in de prachtige kapel zaal zijn nog steeds verboden maar door de versoepelingen was opnieuw een avondfeest van 50 personen mogelijk in de mooie binnentuin.

Save the date

In 2019 heb ik Silke en Joni voor het eerst leren kennen tijdens een foto reportage in de Abdij Van Villers. Het was een heel fijne samenwerking. De voorbereidingen van Silke en Joni vonden plaats in Wespelaar twee mooie vergrotingen van onze fotoreportage in de de Abdij van Villers hingen te pronken. Een betere reclame kan een fotograaf zich niet wensen.

Voorbereiding in Haacht

De voorbereidingen starten in Haacht. De make-up artiest had haar eigen licht ring licht meegebracht en starte met Silke om nadien verder te gaan met de moeder en de zus. De katten bleven veilig op de zolderkamer vermits het te druk voor hun was beneden. Na het haar en make-up hielp de moeder en zus bij het aankleden van de bruid. Toen Joni iets later arriveerde kon het koppel elkaar voor het eerst zien aan de voordeur.

Wettelijk huwelijk:

Het wettelijk huwelijk vond plaats in het gemeentehuis van Haacht. Door de live streaming konden de mensen die door de corona beperkingen niet binnen mochten ook mee genieten. Buiten werd het koppel opgewacht en was er een mooie uittrede met confetti en applaus voor het pasgetrouwde koppel. Hierna gingen we terug naar het huis in Haacht voor lekkere broodjes en wat bubbels. Om zo voldoende energie op te doen voor de fotoreportage in de kruidtuin van Leuven. Het weer was niet schitterend en we probeerden om de planning zo af te stellen zodat we zo weinig mogelijk buiten zouden hebben.

Kruidtuin Leuven:

De kruidtuin is een prachtige tuin met veel afwisseling op een korte oppervlakte. Met ook een beperkte binnenlocatie. Toen we aankwamen in Leuven was het nog aan het regenen, maar normaal gezien zouden er ook wat droge periodes moeten volgen. We starten met fotograferen in de grote serre. Toen het even wat minder begon te regenen trokken we verder de tuin in. Die lag er prachtig bij. Er waren veel bloeiende planten in het voorjaar en de middengang was gevuld met grote prachtige struiken blauwe regen. We probeerden maximaal gebruik te maken van de iets drogere periode. Toen het na een uurtje terug begon te regenen keerden we terug richting Engelenburcht voor het avondfeest.

Engelenburcht na regen komt zonneschijn

Engelenburcht in Tildonk is een prachtig Ursulinenklooster. De prachtige kapel zaal van Engeleneburcht was indrukwekkend mooi maar konden we omdat het indoor was niet gebruiken door corona beperkingen. Daarom dat het grootste deel van de gasten was opgesteld in de binnentuin, onder grote parasols. Die kwamen goed van pas, want niet veel later begon het opnieuw te regenen. De temperatuur was niet optimaal maar gelukkig zat iedereen droog. Al was het wel een vreemd zicht, de bruid met paraplu onder een parasol. Toch zat de sfeer er goed in en het eten was heerlijk. Niet veel later scheen de zon weer, en was er voldoende tijd om groepsfoto’s te maken.

Intiem huwelijk

Silke en Joni zijn een super warm en gastvrij koppel. En de intieme sfeer van het huwelijk versterkte alleen maar het persoonlijke warme karakter van de dag. Iedereen heeft dan ook geweldig kunnen genieten van de prachtige dag. De regen was niet optimaal, maar het was maar een kleine prijs die de pret niet kon drukken. De lachende gezichten en de liefde van en voor het koppel zeggen het allemaal. Dit huwelijk in Engelenburcht, wat een prachtig koppel en wat een prachtige dag.

koppel knuffelt kruidtuin Leuven Kruidtuin bruidspaar wandelt door Blauwe regen bruid kust bruidegom kruidtuin Leuven Kleine kweekserre kruidtuin Leuven bruidspaar op zitbank vijver kruidtuin bruidspaar voor rode Azalea kruidtuin Kruidtuin Leuven bruidspaar lacht in Serre Huwelijksreportage voorjaar kruidtuin Leuven Bruidspaar wandelt in serre kruidtuin Leuven Bruidspaar wandelt naar vijver kruidtuin Leuven Kruidtuin Leuven koppel Bruidspaar op zitbank tuin kruidtuin Kruidtuin Leuven bruidspaar in Serre bruidspaar door blauwe regen Kruidtuin bruidspaar wandelt in kruidtuin voor Azalea Serre kruidtuin koppel wandelt Koppel op zitbank kruidtuin Leuven Portret bruidspaar kruidtuin Koppel juicht kruidtuin Leuven Huwelijk Engelenburcht naambord Engelenburcht klooster Haacht bruidspaar Engelenburcht bruidspaar op trap Engelenburcht koppel danst feestzaal bruidspaar op zitbank binnentuin Engelenburcht Logo zitbank Engelenburcht Gasten huwelijk Engelenburcht Engelenburcht avondfeest regen huwelijk avondeten Engelenburcht huwelijk Engelenburcht cadeau aan bruidspaar Engelenburcht huwelijk feesttafel Feesttafel met gasten huwelijk Engelenburcht Engelenburcht huwelijk speech Engelenburcht gasten lachen huwelijk Engelenburcht groepfoto binnenplein huwelijk Groepsfoto huwelijk binnenplein klooster Engelenburcht grappige groepsfoto huwelijk Engelenburcht feesttafel gasten plezier Engelenburcht aansnijden bruidstaart binnenkoer

Share this story