Heida & Valdimar – IJsland

Heida en Valdimar

Dit is de verlovingsshoot in IJslands van Heida en Valdimar. Een IJlands koppel dat elkaar heeft leren kennen in Landsmót Hestamanna waar ze voor het eerst een 10tal minuten hadden gepraat voor ze weg moesten gaan. Heida wist dus zelf niet zijn naam of iets anders maar ze dachten wel beiden aan elkaar, tot hij haar uiteindelijk terugvond op internet waar ze verder konden praten. Ze delen dezelfde dromen. Leven op een boerderij met schapen en paarden. Met eventueel nog een hond en wat andere dieren erbij.

Golden hour IJsland koppel Reynisfjara
Reynisfjara koppel op zwarte basaltrotsen
IJslandse paardjes zonsondergang met bruid
Skógafoss verlovingsshoot IJsland
Verlovingsshoot IJsland Reynisfjara strand
Koppel in IJsland landschap kust
Reynisfjara strand koppel kust verlovingsshoot
Reynisfjara strand fotoshoot IJsland
IJslands koppel knuffelt onder blauwe lucht
Reynisfjara koppel speelse fotoshoot
Skógafoss koppel danst voor waterval
IJsland koppel op bergflank
Gígjagjá grot met koppel in silhouet
Seljalandsfoss verlovingsshoot IJsland koppel wandelt bij waterval
Dyrhólaey uitzichtpunt koppel verloving
bruidsboeket in IJsland verlovingshoot
Koppel wandelt in IJslands landschap fotoshoot
Koppel IJsland spiegeling
Skógafoss bruidegom draagt bruid voor waterval

Made in heaven

Heida en Valdimar hebben ook dezelfde hobbies. Paarden, schapen en het eigenlijke boerderij gebeuren, behalve Valdimar. Hij heeft ook nog een extra hobby, hij speelt ook handbal waar hij erg van houd. De boerderij van Heida is eerder kleine hobby boerderij met 50tal schapen en 80 paarden. Valdimar heeft een veel grotere boerderij met wel 500 schapen en 80 paarden, 80 melkkoeien en een zwangere hond. Ze zijn nu 1,5 jaar samen en houden er van om s’avonds een rit met de paarden te maken of samen tijd door te brengen om voor de schapen te zorgen. Of ze te verzorgen als ze lammeren.

Verlovingsshoot in IJsland

De verlovingsshoot in IJsland ging al van start om 4u30. Vanuit ons Puffin hotel in Vik was het maar een korte wandeling naar het bekende zwarte zandstrand met zijn scherpe rotspieken die oprijzen in de zee. Het ochtendgloren brak aan met een belofte van ongekende schoonheid, terwijl Heida en Valdimar, als twee geliefden gestrand op de kust van Reynisfjara, elkaar vasthielden tegen de achtergrond van de zwarte zandstranden en basaltrotsen. Het tij van de zee was echter zo hoog dat we een rots op de kustlijn niet op tijd konden passeren, waardoor de zonsopgang niet echt goed zichtbaar was en deze dreigden te missen.

Zonsopgang

Om toch nog een zonsopgang te hebben op de verlovingsshoot in IJsland sprongen we vlug in de auto om vlug de berg op te rijden. Daar aangekomen schilderde de zon hun silhouetten in warme tinten, terwijl ze elkaar diep in de ogen keken. Na de zonsopgang was er tijd op even te stoppen bij een plaatselijk tankstation om even bij te komen met een tas koffie en de typische IJslandse Skyr Yoghurt die ondertussen de wereld heeft veroverd.

Gígjagjá

Onze volgende stop was de typische instragram waardige grot Gígjagjá. Met de handen ineen geslagen, waagden ze zich aan een reis door de betoverende grot van Gígjagjá, waar de echo’s van hun liefdesverklaringen weerklonken tegen de rotsen. In de schaarse lichtstralen ontdekten ze de schoonheid van hun verbondenheid. Met de kust als achtergrond liet ik Heida en Valdimar even op een rots staan om zo een silhouet te kunnen maken met de rots als frame.

Majestueuze watervallen

Maar het hoogtepunt van hun dag kwam toen ze de majestueuze watervallen van Skógafoss en Gljufrabui bereikten, waar het tumult van het vallende water slechts diende als achtergrondmuziek voor hun onsterfelijke liefde. In de nevel van de watervallen vonden ze een moment van intieme rust, waarbij ze elkaar stevig vasthielden en fluisterden dat ze voor altijd samen zouden zijn, in voor- en tegenspoed, temidden van de woeste natuur van IJsland.

Avontuurlijke zielen

Een verlovingsshoot in IJsland is ook de natuurelementen weerstaan. Na uren van avontuur en verkennen, waren Heida en Valdimar vermoeid maar vervuld van geluk. Terwijl de zon langzaam onderging over de horizon, koesterden ze zich in elkaars warmte, wetende dat hun liefde net zo tijdloos was als de eeuwenoude landschappen die hen omringden. In elkaars armen vonden ze hun thuis, en geen enkel avontuur, hoe uitdagend ook, kon hun band ooit verbreken.

Verlovingsshoot in IJsland alleen voor avontuurlijke zielen

Bedankt Heida en Valdimar om zo lang de koude te trotseren en jullie te mogen fotograferen in één van de mooiste landen ter wereld, IJsland! We hadden niet alleen geluk met Heida en Valdimar maar ook met het weer. De temperatuur van 10 graden en volle zon is eerder uitzonderlijk.

Logistics: Way up North
Bruidsjurk: @buchcouture
Make-up: @jh_hairstylist_iceland
Bloemen: @thordisz