Elke & Mike – Sahara Lommel

Sahara Lommel fotoreportage koppel zonsondergang in duinen
Fotoreportage Sahara Lommel in duinen
Sahara Lommel verlovingsshoot koppel silhouet meer
Fotoshoot Sahara Lommel koppel verloving zonsondergang
Fotoreportage Sahara Lommel
Koppelshoot Sahara Lommel
Fotolocatie Sahara Lommel koppel
Pre-wedding fotoreportage Lommel Sahara
Pre-wedding fotoreportage Sahara Lommel heuvel in bos
Golden hour verlovingsshoot Sahara Lommel
Verlovingsshoot Sahara Lommel op duin
Pre-wedding shoot bij zonsondergang
Koppel in Sahara Lommel in duinen
Verlovingsreportage Sahara Lommel zonsondergang
Huwelijksaanzoek Sahara Lommel in zandduinen
Verlovingsshoot Sahara Lommel
Sahara Lommel koppelshoot detail kus koppel
Verlovingsshoot Sahara koppel zit in duinen zonsondergang
Pre Wedding shoot Sahara Lommel golden hour
Verlovingsshoot zonsondergang Sahara Lommel koppel
Loveshoot koppel loopt door zand Sahara Lommel
Koppelshoot Sahara Lommel natuurgebied
Sahara Lommel verlovingsshoot koppel speelt
Koppel fotoreportage Sahara Lommel in zand
Buitenlocatie fotoreportage Sahara Lommel koppel
Huwelijksaanzoek photoshoot Sahara Lommel
Detail handen verlovingsshoot Sahara Lommel
Koppel duinen Sahara Lommel fotoreportage
Love shoot Sahara Lommel koppel in duinen
Sahara Lommel koppel knuffelt zonsondergang
Golden hour fotoreportage Sahara Lommel
Verlovingsshoot golden hour Sahara Lommel
Sahara Lommel detail koppel verlovingsshoot
Sahara Lommel meer verlovingsshoot
Sahara Lommel zonsondergang fotoreportage buitenlocatie
koppel fotoreportage Sahara Lommel knuffel
Verlovingsshoot Sahara Lommel detail knuffel koppel
Golden hour Sahara Lommel koppelshoot
Verlovingsshoot detail kus koppel Sahara Lommel
Sahara Lommel koppel wandelt meer zonsondergang
Sahara Lommel meer silhouet koppel verlovingsshoot
Verlovingsshoot Sahara Lommel zomer koppel in duinen
Sahara Lommel koppel wandelt terug na fotoreportage
Verlovingsshoot silhouet koppel meer Sahara Lommel

Verlovingsshoot

Verlovingsshoot in Sahara Lommel bij zonsondergang

Elke en Mike hadden hun verlovingsshoot gepland in het natuurgebied Sahara Lommel. Een grote zandvlakte die zijn naam Sahara niet gestolen heeft. Het lijkt wel een kleine woestijn. Verder zijn er ook mooie naaldbomen, een helder meer en heide planten in de duinen. Het is dan ook niet voor niets een geliefde wandellocatie. In het natuurgebied hebben heel wat vogels een thuis gevonden.

Nazomer

De verlovingsshoot was in de nazomer gepland. Na het eerste contact en de aanvraag van Elke en Mike hadden we besloten om de verlovingsshoot in Sahara Lommel te doen. De locatie was niet te ver van hun woonplaats gelegen. En het is locatie met voldoende afwisseling om een mooie pre-wedding shoot te doen. Voor het mooie licht spraken we af om die bij zonsondergang te doen. Onze wagens parkeerden we tegenover Sportcentrum De Soeverein. Tijdens de korte wandeling naar de locatie konden we elkaar alvast wat beter leren kennen.

Voordelen verlovingsshoot

Elke en Mike hadden oorspronkelijk alleen gepland om een verlovingsshoot te doen. Om ook hun huwelijk te laten fotograferen was nog niet beslist. Maar omdat ze de foto's zo mooi vonden, hadden ze besloten om toch ook hun huwelijk te laten vastleggen, zodat ze zo via het bekijken van de foto's ook dit belangrijk moment nog lang konden koesteren. Het voordeel van een een pre-wedding shoot te doen is dat het koppel de fotograaf al gewoon is, en het fotograferen hierdoor veel meer ontspannen zal verlopen op de dag van het huwelijk

Kledinggids

Bij het vastleggen van een fotoreportage stuur ik als service altijd wat extra informatie pdf's door zoals een kledinggids. Zodat de kleding een beetje bij de locatie past en dat het koppel of de familie zich comfortabel voelt en zich vrij kan bewegen. Emotie komt immers dikwijs voort uit beweging. Een koppel of persoon die niet kan bewegen staat er dikwijls op zoals een barbiepop. Emotieloos, geposeerd, raar en stijf. Een te feestelijk outfit zou bovendien ook niet passen op een meer vrije tijd locatie, zoals in de duinen.

Zonsondergang

Bij een huwelijksreportage kunnen we het weer niet kiezen. En bij zonsondergang is het door het avondfeest niet altijd mogelijk om op een mooie locatie te fotograferen. Maar bij een fotoreportage hebben we deze mogelijkheid wel. Nog een van de grote voordelen. We kunnen het weer, of de kwaliteit van het licht eigenlijk zelf kiezen. Ook de locatie zelf is op een vrijde dag dikwijls gemakkelijker te bereiken dan op een druk bezette huwelijksdag.

Golden hour

Omwille de kwaliteit van het licht zal ik mijn verlovingsshoots bijna uitsluitend plannen bij zonsondergang. Indien er slecht weer voorspeld wordt is het wellicht beter om de fotoreportage te verplaatsen naar een andere dag. Indien met de locatie op een binnenlocatie wil houden is er voldoende raamlicht nodig. Gelukkig was er vandaag genoeg zon om een zonsondergang te garanderen en waren we mooi op tijd op de locatie.

Outfit

De outfit van Elke en Mike was casual en mooi afgestemd op elkaar en de locatie. Na de korte wandeling door het bos konden we starten met hier alvast een paar portretjes te maken. Meestal begin ik van iets verder zodat het koppel de tijd heeft om te wennen aan de camera. Hierna werkt geleidelijk aan iets naar het koppel toe. De reportage verliep heel vlot. De connectie en speciale band tussen Elke en Mike was duidelijk zichtbaar op beeld. En de reportage evolueerde geleidelijk aan van een fotoreportage naar een fijne ontspannen wandeling in de natuur

Blauw meer

Op het einde van de verlovingsshoot probeerde ik het koppel te fotograferen tegen een donkere achtergrond met de zon erachter. Zo zou het koppel zich mooi kunnen aftekenen tegen de donkere achtergrond. Hiervoor wandelde ik naar de hogere bomen vlakbij het meer. Tijdens het fotograferen ontdekte ik echter dat het meer zelf met zijn diep blauwe kleur een heel mooie achtergrond was. Ik onderbelichte Elke en Mike tot een zwarte silhouet, waardoor het meer een mooie diepblauwe kleur kreeg. Experimenteren is dikwijls de sleutel tot creativiteit.

Filmpje

Het eerste wat het koppel zou ontvangen was het filmpje dat ik had gemaakt met een selectie van beelden, voorzien van passende muziek. Het resultaat mocht er zijn. Een tijdje na het versturen van het filmpje kreeg ik snel reactie van een ontroerd koppel. Zo een mooi resultaat hadden ze niet verwacht.

Share this story