Veelgestelde vragen

VRAAG

ANTWOORD

Hoeveel tijd voorzien we best voor de foto reportage?

Reken op +- 1,5u fotograferen voor een fotoreportage. Het is zeker de moeite om een half uur voor zonsondergang even wat tijd vrij te maken voor een korte reportage in het mooiste licht.

Is het een goed idee om extra mensen mee te nemen tijdens de foto reportage?

Het is makkelijker werken en geeft een betere connectie tussen fotograaf en koppel als er geen extra mensen bij zijn. De intimiteit en sfeer van de foto’s zullen nooit hetzelfde zijn als er toeschouwers bij zijn.

Krijgen we de foto's in hoge resolutie en zonder watermerk ?

Jullie krijgen de foto's in hoge resolutie, zonder watermerk. Voor een volledige dag zijn dat 500 foto's.

Mijn vriend is hobby-fotograaf. Is het mogelijk om de originele RAW-bestanden ook te ontvangen?

De stijl van bewerken is een belangrijk onderdeel van mijn fotografie. Ik bewerk elke foto met zorg en detail om te zorgen dat elk beeld tot zijn recht komt. Net zoals bij een gerenommeerd restaurant de losse ingrediënten niet te verkrijgen zijn, is het helaas ook niet mogelijk om de originele RAW-bestanden te ontvangen.

Worden de foto’s achteraf bewerkt?

Van alle foto’s zijn kleurtemperatuur, belichting, contrast en uitsnede zorgvuldig gecorrigeerd en bewerkt. Grote storende dingen zijn verwijderd waar mogelijk. Statieven, geplaatst door een videograaf of voor een presentatie kunnen niet zonder meerkost verwijderd worden. Ook lichaamsdelen of andere objecten kunnen niet van vorm veranderd of verplaatst worden. Het intekenen van een lopende dinosaurus of lichtgevend zwaard is natuurlijk geen enkel probleem ;-)

Wanneer zullen de foto's klaar zijn?

Mijn leveringstijd is uitzonderlijk snel. Je mag rekenen dat de foto's binnen een 4 weken klaar zijn.

We zijn super benieuwd ! Is het mogelijk om de dag nadien een preview te bekijken ? We zouden deze foto ook willen gebruiken als bedank kaartje.

Er worden meer dan 3000 beelden gemaakt tijdens een huwelijk. Door het veranderen van mijn workflow verlies ik veel tijd, waardoor ik de foto’s niet meer kan afleveren op het gewenste tijdstip. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om foto’s eerder door te sturen, zonder hiervoor een meerkost te vragen.

Wat gebeurt er als je ziek wordt tijdens ons huwelijk?

Ik heb een netwerk van bevriende fotografen waar ik kan op terugvallen en op kan rekenen om mij uit de nood te helpen.

Moeten wij de fotograaf op de gastenlijst zetten ?

Het zou fijn zijn als jullie de fotograaf op de gastenlijst zetten. Zo’n bijzondere dag als deze vraagt mijn volledige aandacht en toewijding. Bovendien is het moeilijk om een lunchpakket mee te brengen voor een volledige dag. Daarom is het fijn als voor de fotograaf gewoon hetzelfde eten, op hetzelfde tijdstip wordt voorzien als voor de rest van de gasten. Op deze manier mis ik ook geen enkel moment dat in aanmerking komt om gefotografeerd te worden. (zie algemene voorwaarden

Met welk materiaal werk je?

Professioneel canon materiaal (……). Ik werk graat met lichtgevoelige vaste pro-lenzen.
Op de receptie gebruik ik radio-gestuurde flitsen.

Wat voor kleding draag je?

Ik probeer mij zo veel mogelijk in het zwart te kleden. Mooi gekleed voor het feest en niet opvallend, zodat ik ruimte heb om spontane foto's te maken.

Ontwerp je ook albums?

Ja, hiervoor werk ik samen met Asuka book of Floricolor. Maar een andere leverancier kan natuurlijk ook.

Fotografeer je ook in zwart-wit?

Alle foto’s worden in kleur genomen, maar kunnen later eventueel omgezet worden naar zwart-wit. Een beperkte selectie zal zowel in kleur als zwart-wit aan jullie bezorgd worden.

Doe je ook verlovingsshoots?

Zeker, het voordeel is dat jullie dan al wat kunnen wennen aan het fotograferen. We kunnen rustig werken op een mooie locatie. Deze foto’s kunnen jullie bv. gebruiken voor huwelijksuitnodigingen.

Vraag je een voorschot?

De datum is pas definitief geboekt na het betalen van 1/3 van het totaalbedrag, waarna u een bewijs van betaling ontvangt. De rest van het bedrag dient pas betaald te worden bij het afhalen van de foto’s.

Bijkomende vragen?

Als jullie verder nog vragen hebben of iets niet duidelijk is, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

2
of
8