Veelgestelde vragen

VRAAG

ANTWOORD

Hoeveel tijd voorzien we best voor de foto reportage?

Reken op +- 1,5u fotograferen voor een fotoreportage. Probeer het plannen van reportages rond de middag in volle zon te vermijden. Het is zeker de moeite om een half uur voor zonsondergang even wat tijd vrij te maken voor een korte reportage in het mooiste licht.

Is het een goed idee om extra mensen mee te nemen tijdens de foto reportage?

Het is makkelijker werken en geeft een betere connectie tussen fotograaf en koppel als er geen extra mensen bij zijn. De intimiteit en sfeer van de foto’s zullen nooit hetzelfde zijn als er toeschouwers bij zijn.

Krijgen we de foto's in hoge resolutie en zonder watermerk ?

Jullie krijgen de foto's in hoge resolutie, zonder watermerk. Voor een volledige dag zijn dat 500 foto's.

Mijn vriend is hobby-fotograaf. Is het mogelijk om de originele RAW-bestanden ook te ontvangen?

De stijl van bewerken is een belangrijk onderdeel van mijn fotografie. Ik bewerk elke foto met zorg en detail om te zorgen zodat elk beeld tot zijn recht komt. Net zoals bij een gerenommeerd restaurant de losse ingrediënten niet te verkrijgen zijn, is het helaas ook niet mogelijk om de originele RAW-bestanden te ontvangen.

Worden de foto’s achteraf bewerkt?

Van alle foto’s zijn kleurtemperatuur, belichting, contrast en uitsnede zorgvuldig gecorrigeerd en bewerkt. Grote storende dingen zijn verwijderd waar mogelijk. Statieven, geplaatst door een videograaf of voor een presentatie kunnen niet zonder meerkost verwijderd worden. Ook lichaamsdelen of andere objecten kunnen niet van vorm veranderd of verplaatst worden. Het intekenen van een lopende dinosaurus of lichtgevend zwaard is natuurlijk geen enkel probleem ;-)

Wanneer zullen de foto's klaar zijn?

Mijn leveringstijd is uitzonderlijk snel. Je mag rekenen dat de foto's binnen een 4 weken klaar zijn.

We zijn super benieuwd ! Is het mogelijk om de dag nadien een preview te bekijken ? We zouden deze foto ook willen gebruiken als bedank kaartje.

Er worden meer dan 3000 beelden gemaakt tijdens een huwelijk. Door het veranderen van mijn workflow verlies ik veel tijd, waardoor ik de foto’s niet meer kan afleveren op het gewenste tijdstip. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om foto’s eerder door te sturen, zonder hiervoor een meerkost te vragen.

Wat gebeurt er als je ziek wordt tijdens ons huwelijk?

Ik heb een netwerk van bevriende fotografen waar ik kan op terugvallen en op kan rekenen om mij uit de nood te helpen.

Moeten wij de fotograaf op de gastenlijst zetten ?

Het zou fijn zijn als jullie de fotograaf op de gastenlijst zetten. Zo’n bijzondere dag als deze vraagt mijn volledige aandacht en toewijding. Bovendien is het moeilijk om een lunchpakket mee te brengen voor een volledige dag. Daarom is het fijn als voor de fotograaf gewoon hetzelfde eten, op hetzelfde tijdstip wordt voorzien als voor de rest van de gasten. Op deze manier mis ik ook geen enkel moment dat in aanmerking komt om gefotografeerd te worden. (zie algemene voorwaarden

Met welk materiaal werk je?

Professioneel canon materiaal (……). Ik werk graag met lichtgevoelige vaste pro-lenzen.
Op de receptie gebruik ik radio-gestuurde flitsen.

Wat voor kleding draag je?

Ik probeer mij stijlvol te kleden. Mooi gekleed voor het feest en niet opvallend, maar kledij die toch geschikt is om te bewegen zodat ik ruimte heb om creatieve spontane foto's te maken.

Ontwerp je ook albums?

Ja, hiervoor werk ik samen meestal samen Floricolor. Maar een andere leverancier kan natuurlijk ook.

Fotografeer je ook in zwart-wit?

Alle foto’s worden in kleur genomen, maar kunnen later eventueel omgezet worden naar zwart-wit. Een selectie van de foto's zal zowel in kleur als zwart-wit aan jullie bezorgd worden.

Doe je ook verlovingsshoots?

Zeker, het voordeel is dat jullie dan al wat kunnen wennen aan het fotograferen. We kunnen rustig werken op een mooie locatie. Deze foto’s kunnen jullie bv. gebruiken voor huwelijksuitnodigingen.

Vraag je een voorschot?

Om te vermijden dat andere mensen jullie datum overboeken is de datum is pas definitief geboekt na het betalen van een voorschot. Zo zijn jullie zeker van jullie reservatie. De rest van het bedrag dient pas betaald te worden bij het afhalen van de foto’s.

We zijn nog niet zeker. Is het mogelijk om een optie te nemen en onze datum vrij te houden ?

Het is mogelijk om een optie van 14 dagen te nemen op een datum. Bij een optie krijgen jullie een bericht als iemand anders jullie datum wil boeken zodat jullie eerst kunnen beslissen. Een optie is dus geen boeking of garantie om een datum vast te houden. Jullie worden wel eerst geïnformeerd en krijgen hierdoor de kans om sneller te reageren.

Is het mogelijk om alle mensen te fotograferen op ons huwelijk. Bij een vorige fotograaf hebben we gemerkt dat sommige mensen niet op foto stonden.

Mijn stijl van fotograferen is een documentaire stijl. Alle momenten, verhalen en situaties die zich afspelen rondom het koppel worden gefotografeerd. Alsook de mensen die betrokken zijn in deze momenten. Alle belangrijke mensen komen dus zeker op een spontane manier in beeld. Indien echt alle mensen moeten gefotografeerd worden zal ik mijn focus dienen weg te halen van het fotograferen van deze momenten. En dreigen jullie niet de foto's te krijgen waarvoor jullie mij geboekt hebben. Indien jullie foto's willen van alle aanwezigen adviseer ik een photobooth of een extra fotograaf te overwegen.

Volgende week gaan wij samen met de wedding planner ons huwelijk eens overlopen op locatie. Geen zin om even langskomen om je idee te geven? Ondertussen heb je dan ook de locatie gezien.

Eens het huwelijksseizoen is gestart fotografeer ik bijna elk weekend een huwelijk. Het selecteren, bewerken van foto's, aanmaken van mini albums en slideshows neemt 4-5 dagen in beslag. Waardoor er helaas geen tijd meer overblijft voor verre verplaatsingen. Hierdoor zou hopeloos achterlopen en kan ik mijn snelle levertijd niet meer kunnen waarmaken.

Wij vinden fotografie heel belangrijk en hebben op Pinterest en internet mooie foto's gevonden die we dolgraag zouden willen op onze mooiste dag.

Heel fijn dat jullie enthousiast zijn en meedenken om er beste van te maken. Indien ik een lijstje met foto's dien af te werken zal ik ik mijn focus dienen te verleggen van alle unieke momenten, subtiele gevoelens en connecties die jullie huwelijk zo uniek maken. En eindigen jullie misschien met een reeks gevoelloze nagemaakte foto's van andere fotografen. Dit zowat het tegenovergestelde van de stijl waarvoor jullie uiteindelijk voor mij hebben gekozen.

Wij zitten met kleine kindjes thuis. Kan je niet naar thuis komen voor een kennismakingsgesprek, of om ons huwelijk te overlopen. Wij zorgen voor koffie en koeken !

Dit is heel lief. Een verplaatsing en meeting neemt al vlug een halve dag in beslag. Hierdoor kan ik maar 1 klant per dag ontvangen en is er geen tijd meer om mijn huwelijken af te werken. Mijn materiaal en voorbeeld albums liggen ook thuis. Maar neem jullie kindjes gerust mee. Zijn zijn meer dan welkom.

Bijkomende vragen ?

Als jullie verder nog vragen hebben of iets niet duidelijk is, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

2
of
8