Veelgestelde vragen
VRAAG
ANTWOORD

Hoeveel tijd voorzien we best voor de foto reportage?

Reken op +- 1,5u fotograferen voor een fotoreportage. Het is zeker de moeite om een half uur voor zonsondergang even wat tijd vrij te maken voor een korte reportage in het mooiste licht.

Is het een goed idee om extra mensen mee te nemen tijdens de foto reportage?

Als er extra mensen bij zijn is het heel moeilijk om een intieme connectie te maken. De intimiteit en sfeer van de foto's zal daarom nooit hetzelfde zijn.

Krijgen wij de foto's in hoge resolutie, en zonder watermerk ?

Jullie krijgen de foto's in hoge resolutie, zonder watermerk. Voor een full-day zijn dat 500 foto's.

Mijn vriend is hobby fotograaf. Kunnen wij de originele RAW bestanden krijgen ?

De stijl van bewerken is een belangrijk onderdeel van mijn fotografie. Net zoals je bij een gerenomeerd restaurant niet de losse ingrediënten kan meekrijgen. Is het helaas niet mogelijk om de originele RAW te ontvangen..

Zijn de foto's nabewerkt ?

Van alle foto's zijn kleurtemperatuur, belichting, contrast en uitsnede gecorrigeerd en nabewerkt. Grote storende dingen zijn verwijderd, waar mogelijk. Statieven, geplaatst door een videograaf of voor een presentatie kunnen niet zonder meerkost worden verwijderd. Ook lichaamsdelen, of andere objecten worden niet van vorm veranderd of verplaatst. Het intekenen van een lopende dinosaurus of lichtzwaard is natuurlijk geen enkel probleem ;-).

Wanneer zullen de foto's klaar zijn?

Mijn leveringstijd is uitzonderlijk snel. Je mag rekenen dat de foto's binnen een 4 weken klaar zijn.

We zijn super benieuwd ! Is het mogelijk om de dag nadien een preview te bekijken ? We zouden deze foto ook willen gebruiken als bedank kaartje.

Er worden meer dan 3000 beelden gemaakt tijdens een huwelijk. Het inladen en selecteren van deze beelden neemt dikwijls een volledige dag in beslag. Door het veranderen van mijn workflow verlies ik bovendien veel tijd, waardoor ik mijn foto's niet meer kan afleveren op het gewenste tijdstip. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om eerder foto's door te sturen zonder een meerkost te vragen.

Als je ziek wordt?

Ik heb een netwerk van bevriende fotografen waar ik kan op terugvallen om mij uit de nood te helpen.

Moeten wij de fotograaf op de gastenlijst zetten ?

Graag. Het is moeilijk om een lunchpakket mee te brengen voor een volledige dag. Daarom is het fijn als voor de fotograaf gewoon hetzelfde eten, op hetzelfde tijdstip wordt te voorzien als de rest van de gasten.
(zie algemene voorwaarden)

Met welk materiaal werk jij?

Professioneel canon materiaal (2x canon 5D mark iv). Ik werk graag met lichtgevoelige vaste pro lenzen. Op de receptie gebruik ik radio gestuurde flitsen.

Wat voor kleding draag jij?

Ik probeer mij zo veel mogelijk in het zwart te kleden. Mooi gekleed voor het feest en niet opvallend, zodat ik ruimte heb om spontane foto's te maken.

Ontwerp jij ook albums?

Ja, hiervoor werk ik samen met Asuka book of Floricolor. Maar een andere leverancier kan natuurlijk ook.

Fotografeer jij ook in zwart-wit?

Alle foto’s worden in kleur genomen. Maar kunnen later eventueel worden omgezet naar zwart-wit. Een beperkte selectie zal zowel in kleur als zwart wit geleverd worden.

Doe jij ook verlovingsshoots?

Zeker, het voordeel is dat jullie al wat kunnen wennen aan het fotograferen. We kunnen rustig kunnen werken op een mooie locatie. Deze foto’s kunnen jullie bv. gebruiken voor huwelijksuitnodigingen.

Vraag jij een voorschot?

De datum is pas definitief geboekt na het betalen van 1/3 van het totaal bedrag. Waarna u een bewijs van betaling ontvangt. De rest van het bedrag dient pas betaald te worden bij het afhalen van de foto’s.

Bijkomende vragen?

Als jullie verder nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.

2
of
8