Elopement Isle of SkyeOlga & Jakub

Wedding Isle of Skye :

Wedding Isle of Skye. Mijn fotografie is begonnen door mijn avontuurlijke reizen te documenteren. Schotland stond al lang op mijn lijstje van landen die ik zeker nog eens wou bezoeken. Maar het was er tot nu toe nog niet van gekomen. Ik was dan ook heel enthousiast nu de kans zich voordeed om Olga en Jacub uit Praag te fotograferen in the Isle of Skye in Schotland. Een streek wat omschreven wordt als een van de mooiste stukken van Schotland.

Preparation at the Black Shed:

De voorbereiding van the wedding Isle of Skye vond plaats in de mooie AirBNB ‘The Black Shed‘. En was gelegen in Dunvegan. Het vormde de ideale uitvalsbasis voor onze reportage. Hier maakte ik ook voor het eerst kennis met Olga en Jakub. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een voordracht, en werden aan elkaar voorgesteld door de moeder van Olga. Een grappige gewoonte die er ze er op na houden is, telkens als ze een dier tegenkomen er een eigen grappige dubbing stem voor te verzinnen. Ze proberen er een eigen karakter en persoonlijkheid voor te verzinnen. Waardoor ze samen heel wat aflachen. Jakub is een manager die vooral helpt bij het opstarten van jonge bedrijven. Olga is full time model en actrice. Ze dromen er van om ooit samen een boerderij te hebben met eigen dieren. En dat ze niet meer hoeven in te zitten over geld, of werken in de stad. Olga houd van alles van Jakub, maar toch het meest van zijn lach. Ze leven samen in Praag, hoewel Jakub afkomstig is van Tsjechië.  Momenteel houden ze samen twee witte paarden en een collie hond.

Wedding Isle of Skye at the Fairy Glenn:

Als eerste fotolocatie hadden we gekozen voor het nabijgelegen Fairy Glenn. Gelegen aan de westkant van Trotternish, boven Uig ligt the Fairy Glenn. Een plaats waar geen echte legendes of verhalen aan verbonden zijn, die ze gewoon de naam ‘Fairy Glenn’hebben gegeven Een van de heuveltoppen heeft nog steeds een basalt rots die er een beetje uitziet als een ruïne van een kasteel. In recente jaren hebben bezoekers er stenen verplaatst in de vorm van cirkels. Sommige tour gidsen proberen er nu een gebruik van te maken om er muntstukken achter te laten om goed geluk te brengen.  Eenmaal aangekomen op onze bestemming lieten we onze wagens achter, en trokken we naar boven. Het was zonnig, maar de wind was onverbiddelijk. Langer poseren in een ijzige wind bij een temperatuur die ver onder het vriespunt lag, in een lichte huwelijksjurk was niet mogelijk. Tussen de korte shoots konden we ons gelukkig opwarmen in de wagen. En als het beeldige koppel er klaar voor was. Na een stop in het restaurant ‘Ella’s Café’ Konden we verder voor volgende sessie. De koude en wind maakte het zeker niet gemakkelijk voor Olga en Jacub. Maar de beloning was een onvergetelijke fotoshoot op een locatie met een bijna buitenaardse schoonheid.

The Black Shed AirBNB Isle of Skye detail groom Wedding dress in AirBNB detail wedding ring on art papergroom getting ready next windowdetail wooden wedding ring boxes on tablegroom getting readyIndoor portret Bridegroom ties shoe bride wedding hug bride and groom bride and groom sitting on three wedding flowers Couple walk up hill Isle of Skye green mountains Isle of Skye wedding couple hug in mountain Isle of Skye Isle of Skye wedding hug Wedding Isle of Skye bride and groom on top mountain Isle of Skye Wedding in hills Isle of Skye Lake and hills Isle of Skye