Olga & Jacub – Isle of Skye

Couple climb hill Isle of Skye
The Black Shed AirBNB Isle of Skye
detail groom
Wedding dress in AirBNB
groom getting ready next window
detail wooden wedding ring boxes on table
groom getting ready
groom ties shoe bride wedding
hug bride and groom
bride and groom sitting on three
wedding flowers
Couple walk up hill Isle of Skye
green mountains Isle of Skye
wedding couple hug in mountain Isle of Skye
Isle of Skye wedding hug
bride and groom on top mountain Isle of Skye
Wedding in hills Isle of Skye
Lake and hills Isle of Skye

Wedding Isle of Skye

Wedding Isle of Skye was een nieuwe uitdaging. Mijn fotografie is begonnen door mijn avontuurlijke reizen te documenteren. Schotland stond al lang op mijn verlanglijstje van landen die ik zeker nog eens wou bezoeken, maar het was er tot nu toe nog niet van gekomen. Ik was dan ook heel enthousiast nu de kans zich voordeed om Olga en Jacub uit Praag te fotograferen in the Isle of Skye in Schotland. Een streek wat omschreven wordt als een van de mooiste delen van Schotland.

Voorbereiding in ’the Black Shed’

De voorbereiding van the wedding Isle of Skye vond plaats in de mooie AirBNB ‘The Black Shed‘, gelegen in Dunvegan. Het vormde de ideale uitvalsbasis voor onze reportage. Hier maakte ik ook voor het eerst kennis met Olga en Jakub. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een voordracht op school, en werden aan elkaar voorgesteld door de moeder van Olga. Een grappige gewoonte die er ze er op na houden is dat telkens ze een dier tegenkomen, ze er een eigen grappige dubbing stem voor verzinnen. Ze proberen er een eigen karakter en persoonlijkheid bij te improviseren, waardoor ze samen ongekend plezier beleven en heel wat aflachen.

Olga en Jacub

Olga verteld me dat ze van alles van Jacub houdt, maar toch het meest van zijn lach. Jakub is een manager die vooral helpt bij het opstarten van jonge bedrijven. Olga is full-time model en actrice. Ze dromen er van om ooit samen een zelfvoorzienende boerderij te runnen met eigen dieren in een mooie natuurlijke omgeving zodat ze niet meer hoeven in te zitten over geld of werken in de drukke stad. Olga houd van alles van Jakub, maar toch het meest van zijn lach. Hoewel Jakub afkomstig is van Tsjechië, wonen ze samen in Praag met momenteel twee witte paarden en een collie hond.

Wedding Isle of Skye in the Fairy Glenn

Als eerste fotolocatie hadden we gekozen voor het nabijgelegen Fairy Glenn. Gelegen aan de westkant van Trotternish, boven Uig ligt the Fairy Glenn. Een plaats waar geen echte legendes of verhalen aan verbonden zijn, maar die ze gewoon de naam ‘Fairy Glenn’ hebben gegeven omdat ze het mooi vonden klinken en passen bij deze feeërieke omgeving.

Prachtige omgeving:

Een van de heuveltoppen heeft nog steeds een basalt rots die er een beetje uitziet als een ruïne van een kasteel. In recente jaren hebben bezoekers er stenen verplaatst in de vorm van cirkels die je tot op heden nog kan zien. Sommige tour gidsen proberen er nu een gebruik van te maken om er muntstukken achter te laten opdat deze geluk zouden brengen.  Eenmaal aangekomen op onze bestemming lieten we onze wagens achter en trokken we verder te voet naar boven.

Mooi maar ijskoud

Het was zonnig, maar de wind was onverbiddelijk en koud. Lang poseren in een lichte huwelijksjurk, omgeven door de in ijzige wind bij een temperatuur die ver onder het vriespunt lag, was niet mogelijk. Tussen de korte shoots konden we ons gelukkig opwarmen in de wagen. Na een stop in het restaurant ‘Ella’s Café’ en zodra het beeldige koppel er opnieuw klaar voor was, konden we verder voor een volgende sessie.  De koude en wind maakte het zeker niet gemakkelijk voor Olga en Jacub, maar de beloning was een onvergetelijke fotoshoot op een locatie met een bijna buitenaardse schoonheid.

Bedankt

Olga en Jacub, ik ben heel dankbaar dat ik de kou samen met jullie heb mogen trotseren om zo deze prachtige reportage op beeld vast te leggen.